Af Ritzau - 26/08-16 09:41; Opdateret: 26/08-16 10:41

ATP-topchef forlader posten og flytter til USAATP-topchef forlader posten og flytter til USA

Sygdom i den nærmeste familie får ATP-topchef til at forlade sin stilling og flytte til USA.

storybild

Carsten Stendevad blev topchef i ATP i 2013. Nu får sygdom i hustruens familie Carsten Stendevad til at kvitte jobbet og flytte til USA. (Billede: Free/Sine Fiig)

En ny mand eller kvinde skal overtage ansvaret for danskernes pensionsmilliarder. Topchef i ATP Carsten Stendevad har valgt at fratræde sin stilling, oplyser ATP i en pressemeddelelse.

Det sker på grund af sygdom i Carstens Stendevads nærmeste familie.

- Det er en vanskelig beslutning for mig at sige farvel til ATP. Men givet situationen er det rigtige for os som familie nu at have base i USA, siger den nu afgående direktør i en pressemeddelelse.

- Det har været et stort privilegium at være direktør for ATP. Jeg har nydt hver eneste dag. Nydt samarbejdet med bestyrelsen, ATP’s mange interessenter og ikke mindst medarbejderne - og jeg er stolt af de resultater, vi har opnået sammen, siger han.

43-årige Carsten Stendevad har været topchef i ATP siden april 2013. Han ventes at forlade posten senere på året.

Den afgående ATP-topchef er gift og har to børn, og det er sygdom i hustruens familie i USA, der får Carsten Stendevad til at træffe beslutningen. Han har ikke et nyt job på hånden, fremgår det af pressemeddelelsen.

Carsten Stendevad kom til ATP fra en stilling som global chef i den amerikanske finanskoncern Citigroup i New York.

ATP’s bestyrelse har igangsat en rekrutteringsproces for at finde en ny topchef. Det skal falde på plads inden årets udgang.

Formand for ATP’s bestyrelse, Jørgen Søndergaard, siger, at det på alle måder er et stærkere ATP, som Carsten Stendevad overleverer til sin efterfølger.

- Jeg er ked af, at Carsten har valgt at stoppe nu, men jeg har stor respekt og forståelse for hans beslutning, siger han i meddelelsen.

ATP er en obligatorisk pensionsordning med knap fem millioner medlemmer. ATP’s formue er på 800 milliarder kroner. Ved udgangen af første kvartal 2016 modtog 982.000 pensionister ATP Livslang Pension.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Myndighederne advarer: Frygtet...
bt.dk
Her er danskerne stået op til flere...
bt.dk
Se fødslen: Her kommer baby-giraf til...
bt.dk
13 unge bilister taget af politiet på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx