Af Christian Hansen - 08/11-17 16:35

Ikea giver kæmpe julebonus til ALLE danske medarbejdere - undtagen én butikIkea giver kæmpe julebonus til ALLE danske medarbejdere - undtagen én butik

Ikeas medarbejdere i fire ud af de fem varehuse, der findes i Danmark, får udbetalt en klækkelig bonus op til jul.

storybild

Ansatte i Ikea Taastrup får en ekstra månedsløn. Arkivfoto (Billede: Lea Meilandt Mathiesen)

Familier og venner til Ikea-ansatte kan formentlig se frem til gode julegaver i år.

Omkring 2.000 medarbejdere i de danske filialer af det svenske møbelvarehus får nemlig udbetalt bonusser, efter at kæden tirsdag kunne præsentere et rekordregnskab.

Hele 4,2 milliarder kroner blev der omsat for i det netop afsluttede regnskabsår, og det medfører et overskud på 291 millioner kroner efter skat.

»Trods en svær start på året lykkedes det os at nå i mål med vores ambitiøse vækstmål og realisere en meget tilfredsstillende omsætning på 4,16 mia. kr. To ting gjorde forskellen for os i år: Vores unikke sortiment til lave priser og ikke mindst vores engagerede medarbejderes vilje og lyst til at levere gode kundeoplevelser. Stor tak til alle medarbejdere for en ekstraordinær indsats,« siger administrerende direktør, Dennis Balslev, i en pressemeddelelse.

Dennis Balslev fortæller til Business.dk, at Ikea i alt udbetaler et tocifret millionbeløb til alle ansatte, der har været ansat i Ikea uden afbrydelse i mere end seks måneder.

Dog afhænger bonussen lokalt af, hvor godt de fem varehuse i Danmark har præsteret i forhold til målsætningen. Derfor får de omkring 500 ansatte i Aarhus-filialen ikke en julebonus trods vækst på 3,1 procent.

Corporate Communicator i Ikea, Rikke Andersen fortæller til metroxpress, at bonussen afhænger af tre parametre.

»I Aarhus har de ikke nået de mål, de har sat sig. Bonusserne afhænger af et salgsindeks, om omkostningerne bliver holdt nede og så det endelige resultat. Sidste år fik de en bonus i Aarhus, og hvis man har været ansat i Ikea i nogle år, så ved man, at man ikke kan regne med bonus hvert år,« siger hun.

Størst bonus får medarbejderne i Taastrup. Her er der mere end en månedsløn i vente, da bonussen er på hele 104 procent.

I Aalborg er bonussen 63 procent af lønnen, mens den i Gentofte og Odense er på henholdsvis 42 og 18 procent af lønnen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sofie Linde har født: Se det søde...
bt.dk
Øjenskade hæmmede modstanderen - og...
bt.dk
Tre biler går op i røg i Ishøj:...
bt.dk
LIGE NU: Menneskejagt i gang efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx