Af - 04/10-16 17:14; Opdateret: 04/10-16 17:42

Cheføkonom om Løkkes boligudspil: Ingen ved om det vil skabe tryghedCheføkonom om Løkkes boligudspil: Ingen ved om det vil skabe tryghed

Det er for tidligt at sige, at der er skabt tryghed for boligejerne, siger cheføkonom.

storybild

Regeringen vil sænke både satserne for grundskyld og ejensdomsværdiskatten. Fra 2020 vil regeringen fastfryse grundskylden (skat på den jord, et hus et bygget på), men ophæve skattestoppet på ejendomsværdiskatten (skat på ejendommens samlede værdi). For boligejere, der bor i et hus, der i dag er vurderet for højt af Skat, kan regeringens udspil samlet set medføre lavere boligbeskatning. For boligejere i områder med for lave offentlige vurderinger og stigende huspriser kan regeringens udspil medføre stadigt stigende boligbeskatning. (Billede: Scanpix)

Regeringen fremlægger i morgen sit forslag til et nyt boligbeskatnings- og ejendomsvurderingssystem.

Løkke garanterede i dag, at ingen nuværende boligejere med det nye system vil komme til at betale mere i boligskat end med det nuværende system.

Qvortrup: Løkkes udspil er både et oplæg til valg og forhandling
Qvortrup: Løkkes udspil er både et oplæg til valg og forhandling

Den udmelding kan være en ringe trøst for husejere i områder med stigende priser. De skubber nemlig allerede en stor skatteregning foran sig, fordi der i dag er loft over, hvor meget skatten på grunde kan stige om året. Det, Løkke lover, er altså, at boligskatterne ikke vil stige endnu mere med den nye system for nuværende boligejere, mens det er uklart, hvordan kommende boligejere er stillet.

- Det er for tidligt at sige, at der er skabt tryghed for boligejerne. Det ved vi først, når vi kender detaljerne i regeringens udspil. Djævlen ligger som bekendt i detaljen, siger cheføkonom i Dansk Bank Las Olsen til metroxpress.

Løkke: Vores boligskattestop har ikke været godt nok
Løkke: Vores boligskattestop har ikke været godt nok

Løkke vil sætte både grundskylds- og ejendomsværdisatsen ned. Samtidig vil han fra 2020 ophæve skattestoppet på ejendomsværdiskatten og fastfryse grundskylden. Det samlede regnestykke for den enkelte boligejer afhænger af udfaldet af de politiske forhandlinger om regeringens udspil.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx