Af - 08/10-14 21:24

Danskere: Job i udlandet er ikke noget for osDanskere: Job i udlandet er ikke noget for os

Under halvdelen af danskerne er parate til at tage et job i udlandet. I Holland gælder det flere end 9 ud 10, viser ny undersøgelse. Det er skidt nyt for Danmark, siger professor.

storybild

Danskere er lagt mindre interesserede i at tage et job udlandet end for eksempel hollændere. (Billede: polfoto/arkiv)

Hjemmefødning.

Det er et godt, gammelt dansk ord, der betyder, at man har det bedst, der hvor man kommer fra og meget nødig vil derfra – og det passer øjensynligt ganske godt på mere halvdelen af os.

Eksperter vil give længere dagpenge til dem, der bliver arbejdsløse i kriser
Eksperter vil give længere dagpenge til dem, der bliver arbejdsløse i kriser

I hvert fald er kun 47 procent af de adspurgte danskere i en ny undersøgelse villige til at rykke teltpælene op og tage et job i udlandet, mens det samme gælder flere end ni ud af 10 hollændere og tre ud af fire schweizere. Det viser undersøgelsen 'Decoding Global Talent', som The Boston Consulting Group har lavet i samarbejde med den internationale rekrutteringsvirksomhed The Network blandt over 200.000 personer fra 189 lande.

Henrik Holst Larsen er professor ved CBS og ekspert i samspillet mellem medarbejderudvikling og virksomheders konkurrenceevne. Han kalder det direkte 'synd', at både den enkelte dansker og det danske samfund snyder sig selv for den 'horisontudvidelse og læring' et job i udlandet giver.

Nyt forslag: Folk med arbejde kan dele job og løn med arbejdsløse
Nyt forslag: Folk med arbejde kan dele job og løn med arbejdsløse

- I en globaliseret økonomi er det en logisk nødvendighed at have et globalt mindset. Det har man kun, hvis man på egen krop har oplevet at bo og arbejde i udlandet, siger han og tilføjer:

- At bo og arbejde i udlandet er en af de mest erfaringsmættede og dermed læringsgivende processer, man kan opleve.

22-årige Casper sælger sit golffirma for en formue
22-årige Casper sælger sit golffirma for en formue

Når danskerne er mindre villige til at tage et job i udlandet end blandt andre franskmænd, skyldes det formentlig, at vi grundlæggende har det godt i Danmark, lyder det fra partner i Boston Consulting Group Mai-Britt Poulsen. Men hvis danske virksomheder skal udvikle sig og overleve i den globale konkurrence, er der brug for, at flere danskere rejser ud nogle år og vender hjem med nye ideer og kompetencer, der kan skabe vækst, siger hun:

- Danskerne rejser ikke ud for at få smør på brøddet, men for at udfordre sig selv, få personlige erfaringer og opleve andre kulturer. Men der er for få, der gør det. Der går vi som land glip af nogle muligheder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ståle frygter Europa-nedsmeltning:...
bt.dk
Hæderskronet dansk firma har...
bt.dk
Casper endte med at være afhængig af...
bt.dk
Danske Lisbeth løsladt i Brasilien
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx