Af - 21/06-16 14:18

Hver sjette rejser uden rejseforsikringHver sjette rejser uden rejseforsikring

Ny undersøgelse afslører, at hver sjette fravælger den ekstra sikkerhed, når de tager på ferie i udlandet. "Det er med stor risiko", vurderer koncerndirektør i Gjensidige Forsikring.

Bildstrecke im Grossformat »
Metroxpress har tidligere skrevet om, hvilke rejsemål der var de mest populære blandt danskerne i 2015 ifølge Hotels.com. Du kan se top 10-listen i galleriet her. Byen Prag når lige at være med blandt top ti over de byer, som flest danskere besøgte i 2015. Danskerne er også vilde med at aflægge vores naboer et besøg. Den spanske by Mallorca var i 2015 et mere populært rejsemål end i 2014. I 2014 var Mallorca "kun" det 10. mest populære rejsemål blandt danskerne. Ligesom i 2014 var danskerne sidste år vilde med den spanske by Barcelona. Byen var det syvende mest populære rejsemål blandt danskerne. Det sjette mest populære rejsemål i 2015 blandt danskerne var ifølge Hotels.com Rom. New York er byen, der aldrig sover, men måske har byen alligevel haft sovet lidt i timen. I hvert fald var New York mindre populær i 2015 end i 2014 set fra en dansk synsvinkel. Sidste år var New York "kun", den femte mest populære destination. Eiffeltårnet, de lange, sprøde baguette og Notre Dame. Det er bare nogle af de ting, der er at opleve i Paris, som ifølge Hotels.com var det fjerde mest populære rejsemål blandt danskerne i 2015. I 2015 fartede danskerne også ned til Hamburg. Ifølge Hotels.com's statistik var byen den tredje mest populære destination i 2015. Om det er Big Ben eller London Eye, der er trækplastret vides ikke, men London var i hvert fald det rejsemål, som næstflest danskere rejste til i 2015 viser Hotels.com's data. Det mest populære rejsemål blandt danskerne i 2015 var Berlin. I hvert fald hvis man skal tro Hotels.com's opgørelse. Berlin var også den mest populære destination i 2014.

Klik dig gennem de 10 destinationer, der var mest populære blandt danskerne i 2015. Kilde: Hotels.com

Sommerferien er lige om hjørnet, men når danskerne tager på ferie, er det for fleres vedkommende uden rejseforsikring.

Hver sjette dansker, der rejser til udlandet, har nemlig droppet rejseforsikringen. Det viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

Det er med stor risiko, at så mange tager på sommerferie uden rejseforsikring. For udgifterne til behandling kan hurtigt ende på et niveau, der er helt uoverskueligt.
Det siger Kim Rud-Petersen i en pressemeddelelse. Han er koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring.

Selv hvis man rejser i Europa med det blå kort, er der risici, man bliver nødt til at tage højde for. For det er ikke alle behandlingssteder, der accepterer det blå EU-sygesikringskort.

Her dækker 'Det blå sygesikringskort' ikke
Her dækker 'Det blå sygesikringskort' ikke

Infektionssygdomme og dårlig mave er de mest normale skader, som danskerne kommer ud for på rejsen. Men erfaringerne fra Gjensidige og Gouda viser, at sygdomme og uheld hurtigt kan udvikle sig, hvis man ikke får den rette hjælp i tide.

- Vi ser desværre alt for ofte, at små skader får lov til at udvikle sig, så de kræver mere behandling end først antaget. En simpel infektion kan, hvis den behandles hurtigt og rigtigt, koste under 100 kroner at få behandlet. Men får infektionen lov til at udvikle sig, har vi set eksempler på, at behandling i udlandet har kostet op mod 40.000 kroner, siger Kim Rud-Petersen.

LÆS OGSÅ: Pas på: Fupkonkurrencer plager rejsebranchen

LÆS OGSÅ: Hver femte får del i 750 millioner kroners forsikringsbonus

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du hackere på din ferie

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx