23/11-17 15:17

Ritzaus Bureau overtager ScanpixRitzaus Bureau overtager Scanpix

Ritzaus Bureau overtager billedbureauet Scanpix fra Berlingske Media.

storybild

Ritzaus Bureau overtager billedbureauet Scanpix fra Berlingske Media. Ritzau har tidligere købt billedbureauet Polfoto af JP/Politikens Hus. Scanpix/Jens Nørgaard Larsen/arkiv

København. Berlingske Media har torsdag indgået en aftale om salg af Scanpix til Ritzaus Bureau A/S.

Ritzau overtager alle Scanpix’ medarbejdere, billedsystemer, alle aftaler med kunder og samarbejdsaftaler med leverandører samt en salgsagentaftale på billederne fra Berlingske Medias billedarkiv.

Overdragelsen af Scanpix sker med virkning fra den 1. januar 2018.

Ritzau købte i april fotobureauet Polfoto og styrker med overtagelsen af Scanpix sin position som mediernes nyhedsbureau, der leverer tekst, lyd og billeder i de formater, som medierne efterspørger.

- Hos Ritzau er bureauvirksomhed kerneforretningen, og i en nyhedstjeneste er tekst og billeder to sider af samme sag, siger Lars Vesterløkke, administrerende direktør og chefredaktør.

- Overdragelsen vil styrke billeddækningen – og med et stærkt fokus på kundernes behov, vil det give os bedre muligheder for at finde nye veje og løsninger, der skaber værdi.

- Overtagelsen giver os mulighed for at udvikle og styrke billedtilbuddet til alle, som har brug for professionelle nyhedsbilleder. Vi vil øge billedudvalget og forbedre tilgængeligheden, både når det gælder arkivbilleder og dækningen af verden i dag, siger Lars Vesterløkke.

Berlingske Media fortsætter efter frasalget af Scanpix som en af fotobureauets største og vigtigste billedkunder, ligesom Berlingske Media også vil være en vigtig leverandør af billeder til fotobureauet.

- Vi har været meget glade for at have Scanpix i vores portefølje gennem mange år, og vi er lidt vemodige ved, at Scanpix nu ikke skal være en del af Berlingske Media mere, siger Berlingske Medias CFO, Dennis Kilian.

- Vi har i en lang periode været i dialog med Ritzaus Bureau om muligheden for at etablere et stærkt dansk billedbureau. Ved nu at overlade ejerskabet til Ritzau opfylder vi dette ønske og er med til at skabe et stærkt billedbureau, som fortsat kan levere et dybt og bredt produktudvalg.

Parterne har aftalt ikke at offentliggøre vilkårene for overdragelsen.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stjerne stillede op til billede med...
bt.dk
Særligt én type kvinder får aborter...
bt.dk
Stort salg vakler: Kendt dansker kan...
bt.dk
Legendarisk dansk band: Ulovligt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx