Af Ritzau - 02/11-16 08:48; Opdateret: 02/11-16 09:53

Spareøvelser og stærkere kunder sender Sydbank opSpareøvelser og stærkere kunder sender Sydbank op

Sydbank har øget sit resultat i årets tre første måneder. Banken bruger færre penge og kunderne har det bedre.

storybild

Sydbank øger overskuddet trods modvind. (Billede: Free/Sydbank)

Der er ikke meget medvind for bankerne i øjeblikket, da renterne stadig er rekordlave. Sydbank har dog mindsket sine udgifter og derfor stiger resultatet.

Det viser regnskabet for året første ni måneder.

- Det er forbedringen i omkostninger, nedskrivninger, beholdningsresultat og engangsposter, der betydeligt overstiger faldet i basisindtjeningen og dermed skaber fremgangen i resultatet, skriver administrerende direktør Karen Frøsig i regnskabet.

Basisindtjeningen, det banken tjener på gebyrer og renter, faldt i årets første ni måneder til 3,1 milliarder kroner fra 3,3 milliarder kroner i samme periode sidste år.

Nedturen er anført af lavere renteindtægter og et ordentligt spark fra indtægter på "omprioriterings- og lånegebyrer". De faldt fra 130 millioner kroner til 67 millioner kroner.

- Faldet er en konsekvens af den ekstraordinært høje konverteringsaktivitet i første halvår 2015 samt af de prisjusteringer, der blev gennemført som følge af uroen, der opstod efter de annoncerede bidragsforhøjelser på realkreditlån, skriver Sydbank.

Omkostningerne faldt til gengæld også. Samtidig har Sydbank i år kun måttet hensætte 14 millioner kroner til forventede tab på sine udlån.

Det er mere end en halvering i forhold til de 272 millioner kroner, der blev hensat i samme periode i 2015.

Halveringen er sket på trods af landbruget, der fortsat har det meget hårdt. Sydbank har samlet udlån til landbruget for seks milliarder kroner. For 2,2 milliarder af dem er der problemer.

- For 2016 forventes det laveste samlede resultat for dansk landbrug i mange år. I 2015 udgjorde landbrugets samlede driftsresultat således minus 1,9 milliarder kroner efter ejerløn.

- For 2016 er estimatet nu et samlet resultat på minus 3,8 milliarder kroner efter ejerløn, skriver Sydbank.

De lavere omkostninger betyder, at Sydbank for årets første ni måneder kan notere sig et resultat på en milliard kroner. Det er et solidt løft fra de 832 millioner kroner, der kunne lægges i pengepungen i samme periode sidste år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Det skal stoppes: Røngtenstråler,...
bt.dk
Paradise-deltager: Jeg er til vild sex
bt.dk
En succesfuld københavnsk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx