Af - 29/11-15 10:52

Derfor køber du for meget i IKEA (og sådan undgår du at gøre det igen)Derfor køber du for meget i IKEA (og sådan undgår du at gøre det igen)

IKEA-forsker løfter sløret for, hvorfor man altid kommer hjem med mere, end man havde regnet med, når man har handlet i det svenske møbel-paradis.

Bildstrecke im Grossformat »

De fleste mennesker har prøvet at tage i IKEA for at købe et nyt sofabord, og så kommer man hjem med tre lamper og otte glas oven i hatten.

Men det er ikke tilfældigt, at man ofte kommer til at købe for meget i IKEA, siger Allan Penn, UCL Bartlett School of Architecture, som forsker i, hvordan blandt andre IKEA bruger arkitektur til at fremme deres salg.

Overfor magasinet Time fremhæver han, at IKEA har opbygget deres varehuse som labyrinter, hvor man skal følge en sti for at komme til kassen med sine ting.

Den metode fremmer salget af tre årsager:

Labyrinten er som at gå rundt i et katalog, hvilket øger vores købelyst.

Følelsen af at blive taget i hånden og guidet rundt gør, at vi overdrager vores shopping-oplevelse til IKEA, og lader dem tage beslutningerne for os.

Hvis vi ser noget interessant undervejs, vil vi hellere lægge det i vognen med det samme end at gå hele vejen tilbage senere.

I galleriet over artiklen er der gode råd til, hvordan du undgår at lave impulskøb i IKEA. Rådene er lavet af Time.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Betjent skulle fortælle mand, at hans...
bt.dk
Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Sportschef rasende over sag: 'Jeg er...
bt.dk
Eriksen og rygterne om Real Madrid og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx