Af - 17/09-14 08:38

DR-medarbejder: Tarveligt at vi skal prikkes foran alle andreDR-medarbejder: Tarveligt at vi skal prikkes foran alle andre

DR forventer at fyre mellem 170 og 200 ansatte i dag klokken 9. Alle medarbejdere skal derfor være tilstede i huset og vente på en sms, der kalder dem til samtale

storybild

(Billede: Polfoto/Finn Frandsen)

Er man ikke på ferie, orlov eller barsel skal samtlige DR-medarbejdere være tilstede i huset og tilgængelige på deres telefoner klokken ni.

Så hurtigt som muligt vil alle ledere sende en sms eller et give et opkald til de medarbejdere, der skal afskediges og kalde dem til samtale.

- Det er super tarveligt, at folk bliver prikket på foran alle andre. Så kan de gå walk of shame forbi deres kolleger og blive fyret bag glasvægge, siger en anonym DR-medarbejder til Metroxpress.

Medarbejderen fortæller, at en kollega har fortalt, at vedkommende ikke har sovet i nat af ren nervøsitet.

Gravid får stor erstatning efter fyring
Gravid får stor erstatning efter fyring

- Men jeg tænker, at jeg nok skal klare mig, hvis jeg bliver afskidiget. Jeg er stadig i starten af min karriere. Det er formentlig langt hårdere for de af mine kolleger, der er over 50, siger DR-medarbejderen.

Metroxpress har været i kontakt med flere andre ansatte i DR-huset og meldingen er den samme hele vejen rundt:

- Ingen kan samle sig om arbejdet. Og stemningen er virkelig dårlig.

Og et andet sted i huset er man frustrationen stor:

- Det er frustrerende ikke at vide præcis, hvor mange der skal fyres i dag; selvom jeg godt ved, at det skyldes, at ledelse og tillidsfolk har siddet og forhandlet lige op til deadline for at finde alternativer, siger en DR-medarbejder.

Kort uddannelse er lig med hurtigere fyring
Kort uddannelse er lig med hurtigere fyring

Formand for journalistgruppen i DR fortæller, at medarbejderne ikke behøver at sidde på deres plads, når de modtager opkaldet eller sms'en.

- Man bliver bedt om at komme til et mødelokale, hvor ens chef og tillidsrepræsentant vil være til stede. Men kan også vælge en anden bisidder end tillidsrepræsentanten, men det er rigtig godt, at der er en. For folk kan tit ikke høre, og slet ikke forstå, hvad der rent faktisk bliver sagt i sådan en situation. Man er så rystet i sin grundvold,« fortæller Anne Serlev til Journalisten.

Fyringsrunden på DR sker som led i en stor spareplan, hvor DR skal spare 161 millioner årligt de næste fire år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde fundet død i rækkehus
bt.dk
Se billedet: Prins Nikolai er på...
bt.dk
Mange har misforstået hot tendens:...
bt.dk
Støjberg-opgør i Venstre: Det havde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx