Af - 07/04-15 13:59

Dansk virksomhed 'headhunter' autister til MicrosoftDansk virksomhed 'headhunter' autister til Microsoft

Software-giganten Microsoft har indgået et samarbejde med en dansk virksomhed om at skaffe dem ansatte med autisme-diagnoser. De kan noget, som ingen har set før, siger direktøren.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Bill Gates vil have autister til at arbejde for sig i Microsofts hovedkontor i Redmond, Washington.

Derfor har han og resten af ledelsen i software-giganten kontaktet en dansk virksomhed i Ballerup vest for København, Specialisterne, med henblik på at finde ansatte med en autismediagnose til teste deres mange programmer for fejl.

Softwaregigant hyrer 50 autister til at finde fejl
Softwaregigant hyrer 50 autister til at finde fejl

Over for metroxpress fortæller Specialisternes direktør, Johnnie Kragh, hvorfor autister er så attraktive for virksomheder som Microsoft.

- Vi har nogle mennesker hos os, der kan noget, som I aldrig har set før. De kan rumme store datamængder, finde mønstre i forskellige oplysninger, være vedholdende og arbejde i simple arbejdsfunktioner i et meget større tidsrum, end for eksempel du og jeg kan. Normalt ville vi tabe gnisten efter et kvarters tid, men ikke dem. De kan fortsætte med at kombinere tal i i timevis, og det er ekstremt brugbart siger Johnnie Kragh.

Til at starte med er der tale om et pilotprojekt med ti ansatte, som ifølge Johnnie Kragh vil være amerikanere.

- Vi er operative i 14 lande, så det vil være derovrefra, vi træner og oplærer dem i forhold til de arbejdsopgaver, de skal varetage. Det hele sker efter en dansk model, men foregår i udlandet, siger han.

Snart kan blodprøve afsløre om dit barn er autist
Snart kan blodprøve afsløre om dit barn er autist

Den 2. april blev der afholdt World Autism Awareness Day, hvor autisme-organisationer fra hele verden, heriblandt Specialisterne fra Danmark, sammen med blandt andre FN-generalsekretær, Ban Ki-moon, diskuterede nye tiltag for autister i job.

Her vedtog man, at der på verdensplan skal være en million autister i job inden udgangen af 2025. I Danmark er målet 1.000 inden 2020.

- Lige nu er vi på omkring 200 herhjemme, så der er lidt vej endnu. Men vi er på vej, siger Johnnie Kragh.

Autistiske Simon blev nægtet adgang til Legoland
Autistiske Simon blev nægtet adgang til Legoland

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx