Af - 29/11-16 15:42; Opdateret: 29/11-16 15:56

Trecifret millioninvestering skal give bedre koncertoplevelserTrecifret millioninvestering skal give bedre koncertoplevelser

Klager over støj fra Tivolis fredagsrock-koncerter kaster lydprojekt til 125 millioner kroner af sig.

storybild

Fredagsrock i Tivoli er blevet en stror succes. Så stor, at en del naboer har fået nok. Nu skal nyt lydprojekt til svimlende 125 millioner kroner finde frem til, hvordan koncertlyd kan målrettes koncertgængerne og skærme naboerne. (Billede: Scanpix/arkiv)

Klager over støjen fra de populære fredagsrock-koncerter i Tivoli fører nu til en investering på et trecifret millionbeløb i at kunne afholde udendørskoncerter, hvor lydkvaliteten er i top, men samtidig ikke genere naboerne. Det skriver Business.dk.

Med 125 millioner kroner i ryggen - heraf de 112 millioner fra EU – skal lyd- og teknologieksperter fra Danmark og fem andre lande nu at finde en løsning på, hvordan man afskærmer lyd fra koncerter.

Drama i Tivoli: Mand blev stukket ned under Sivas-koncert
Drama i Tivoli: Mand blev stukket ned under Sivas-koncert

Det sker, efter Københans Kommune skred ind over for Tivoli og fastlagde en øvre grænse for lydstyrken til fredagskoncerterne. Det fik flere kunsterne til at takke nej til at spille i Tivoli, og Gramex, der henter betaling til kunstnere og pladeselskaber, når deres musik spilles offentligt, tog derfor en snak med Københavns Kommune om problemet. Sammen lagde de grunden til det store og nu internationale lydprojekt MONICA.

Kulturborgmester I København Kommune Carl Christian Ebbesen (DF) har store forventninger til det tre-årige projekt.

Volbeat giver kæmpe koncert i København
Volbeat giver kæmpe koncert i København

- Vi ønsker alle kulturoplevelser af mere unik karakter i byrummene, og kan vi få dem uden at genere andre, kan kulturen virkelig være med til at drive nye teknologier frem. Lykkes dette, og Danmark på den måde er i en førerposition, ligger der tusindvis af arbejdspladser forude, siger han til Business.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-træner tager bladet fra...
bt.dk
Kendt skuespillerinde er gravid: 'Det...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Ikeas kæmpestore varehus i Danmark...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx