16/06-15 06:32

LO-næstformand: Forhåbentlig kommer Ryanair-dommen snartLO-næstformand: Forhåbentlig kommer Ryanair-dommen snart

Lizette Risgaard håber, at der snarest muligt falder dom i sagen om en eventuel blokade mod Ryanair.

storybild

(Billede: Polfoto)

Med mandagens lange hovedforhandling i Arbejdsretten i sagen mellem fagbevægelsen og luftfartsselskabet Ryanair er der kun tilbage at vente på de tre højesteretsdommeres afgørelse i sagen.

Og den kan godt trække ud. I hvert fald ville dommerne med Poul Dahl Jensen i spidsen ikke sætte tidspunkt på, hvornår man er klar med en dom.

Men LO-næstformand Lizette Risgaard håber ikke, at der går alt for lang tid, før man får besked om, hvorvidt det er i orden at blokere Ryanairs afgange fra København, fordi selskabet ikke vil tegne dansk overenskomst.

- Jeg forventer, at vi i løbet af en uge eller 14 dage får en pejling på, hvor lang tid de skal bruge.

- Det kan være, at det går hurtigt, og måske har vi allerede en dom inden sommerferien, siger hun efter det mere end ni timer lange retsmøde.

Her fik både LO, der repræsenterer Serviceforbundet, og Ryanairs danske advokat, Michael Møller Nielsen, mulighed for at tale deres sag.

Og sidstnævnte brugte en stor del af sin procedure på at argumentere for, at de internationale aspekter i sagen betyder, at den hører hjemme ved EU-Domstolen.

Hvis dommerne er enige i den påstand, kan der gå år, før der foreligger en afgørelse, og det vil LO-næstformanden helst undgå.

- Men jeg synes også, at vores advokat fik redegjort fint for, hvorfor sagen skal føres ved en dansk domstol i og med, at Ryanair har en base her.

- Og så mener jeg desuden også, at han fik argumenteret for, at den danske model indebærer, at vi ordner tingene herhjemme og ikke behøver EU-Domstolen i den slags spørgsmål, siger Lizette Risgaard.

Hun understreger, at LO ikke er interesseret i en konflikt med Ryanair, men langt hellere vil indgå en overenskomst med det irske selskab.

LÆS OGSÅ: Ryanair-chef: Vi er et irsk selskab under irsk lov

LÆS OGSÅ: Tidligere ansatte: Ryanair skabte frygt for fagforeninger

LÆS OGSÅ: Medie: Stewardesser tjener 10.000 om måneden hos Ryanair

LÆS OGSÅ: Norwegian-boss om Ryanair i Danmark: Byd dem velkommen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx