Af - 17/03-15 12:16

Priskrig i luften: Fly til New York for 100 kronerPriskrig i luften: Fly til New York for 100 kroner

Ryanair vil åbne lavprisruter mellem europæiske storbyer og USA. Billetter helt ned til 100 kroner skal markedsføre de nye ruter.

storybild

Nu vil Ryanair flyve over Atlanten. Slagtilbuddet bliver enkeltbilletter til 100 kroner. (Billede: polfoto/arkiv)

Det kontroversielle irske flyselskab Ryanair, som er kommet i vælten herhjemme, fordi selskabet nægter at tegne overenskomst for sine piloter og kabinepersonale, satser nu på at sætte sig tung på de lukrative transatlantiske ruter.

Med priser helt ned til 10 pund svarende til godt og vel 100 kroner for en enkeltbillet fra en europæisk storby til New York satser Ryanair på at tage en god bid at ruterne mellem Europa og USA, skriver Financial Times.

Ekspert: Ryanair kommer ikke på vingerne i København
Ekspert: Ryanair kommer ikke på vingerne i København

Ryanair vil åbne ruter fra 12-14 europæiske storbyer, blandt andre London, Dublin, Berlin og også fra en ikke nærmere defineret skandinavisk lufthavn. Udover New York vil Ryanair flyve til blandt andet Boston, Chicago, Washington, Miami og Florida.

Priser ned til 100 kroner kommer kun til at gælde særlige tilbudsbilletter, som ifølge Financial Times skal bruges til at markedsføre de nye ruter. Normalprisen vil ligge omkring 1.000 kroner eller mere for de billigste sæder, mens omkring halvdelen af sæderne vil blive solgt som dyrere premium-sæder.

Ryanair vil have 'den danske model' for EU-domstol
Ryanair vil have 'den danske model' for EU-domstol

Det norske lavprisselskab Norwegian har allerede transatlantiske ruter, men Ryanair vurderer, at de kan gøre det bedre og billigere:

- Vi er en større spiller på markedet – et større brand med mere trafik og en langt mere omkostningseffektiv model, siger marketingchef i Ryanair Kenny Jacobs til Financial Times.

Ryanair får millionbøde for at spare ulovligt på lønnen
Ryanair får millionbøde for at spare ulovligt på lønnen

De seneste 12 måneder har Ryanair haft 82 millioner passagerer mod Norwegians 24 millioner.

Ryanair skal nu ud at shoppe fly, der kan klare turen over Atlanten. Der kommer til at gå fire-fem år, før ruterne er i drift.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

41-årige Niklas havde succes, men gik...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Historisk punktum for dansk...
bt.dk
Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx