Af - 16/06-16 15:09; Opdateret: 17/06-16 12:38

Danske Kika blev bortvist: Cheferne læste hendes private besked på FacebookDanske Kika blev bortvist: Cheferne læste hendes private besked på Facebook

Kikas to arbejdsgivere skaffede sig adgang til hendes Facebook og læste hendes private beskeder. Ikke nok med det. De bortviste hende på baggrund af beskedernes indhold.

Bildstrecke im Grossformat »

Kika Paterson fra Roskilde blev en helt almindelig formiddag bortvist fra sin arbejdsplads. Hendes arbejdsgivere havde læst hendes privatbeskeder på hendes Facebook.

Hvordan ville du have det med, at din arbejdsgiver læste dine privatbeskeder på Facebook?

Det var virkeligheden for Kika Paterson fra Roskilde, og på baggrund af beskedernes indhold, blev hun bortvist fra arbejdspladsen. Det skriver Krifa i en pressemeddelse som sendes ud fredag.

Buschauffør brugte iPad under kørslen: Nu er han fyret
Buschauffør brugte iPad under kørslen: Nu er han fyret

Kika Paterson var gået ned med arbejdsrelateret stress og afleverede i den forbindelse sin arbejdstelefon og computer til sine to arbejdsgivere. Nogle dage efter fik hun en mail om, at hun var bortvist, fordi cheferne havde læst hendes Facebook-beskeder på messenger.

Jeg var i chok. Hvad pokker skulle det her betyde?
Sådan siger 37-årige Kika Paterson til metroxpress og tilføjer:

- Det er meget grænseoverskridende for mig, at de havde læst mine private beskeder.

Interesserer du dig for arbejdsmiljø og arbejdsforhold, og vil du opdateres med artikler om emnet? Så like MX Penge på Facebook.

Kika Paterson skulle have hjulpet hendes veninde med at gøre rent i venindens landsted. De havde joket med, at Kika Paterson ville have sorte penge for rengøringen. Veninden havde forslået, at de sorte penge kunne bestå af pizza og kage på venindens regning.

I den mail, Kika Patersons arbejdsgivere så, havde veninde dog aflyst rengøringen, og til det svarede Kika Paterson at ”…der mistede jeg lige lidt sorte penge.”

- Det var en intern joke. Min veninde vidste jo godt, hvad det betød. Havde jeg vist, at andre skulle læse mine beskeder, havde jeg også svaret på en anden måde. Jeg blev noget chokeret over, at mine arbejdsgivere ikke valgte at kontakt mig, før de bare konkluderede, siger Kika Paterson til metroxpress.

Hun gik til sin fagforening, Krifa, og fik dem til at føre en sag mod arbejdsgiverne. Den vandt hun i februar, og erstatningen lød på næsten 110.000 kroner.

'Jeg gad ikke knalde min chef, og så fyrede hun mig'
'Jeg gad ikke knalde min chef, og så fyrede hun mig'

- Det er et plaster på såret. For mig var det bare rat at vide, at jeg havde ret i, at det, de gjorde, var forkert, siger Kika Paterson til metroxpress.

Hun fik hurtigt et job efterfølgende, og i dag studerer hun på pædagoguddannelsen.

LÆS OGSÅ: Har du firmatelefon? Så let kan din telefon få dig fyret

LÆS OGSÅ: Spareplan koster 250 Intel-ansatte jobbet i Aalborg

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx