Af - 02/06-16 15:28

Derfor spinder danskere guld på smykkerDerfor spinder danskere guld på smykker

Smykkebranchen er i vækst og tiltrækker investorer og nye smykkedesignere, blandt andre 27-årige Olga Bonne, som i dag laver unika-guldsmykker, men nu satser på at udvide forretningen med en mere kommerciel produktion.

storybild

Olga Bonne, 27 år, laver i dag unika-guldsmykker som dette, men satser nu på at ramme et brede publikum med sølvsmykker, som hun vil designe, men få fremstillet i Østen. (Billede: PR-foto/Olga Bonne)

Smykker har udviklet sig til en guldrandet forretning.

Det danske selskab Pandora A/S landede alene i første kvartal i år et overskud på 1,3 milliarder kroner efter skat. Forretningsmanden og tidligere Pandora-medejer Jesper ’Kasi’ Nielsen er blevet købt ud af sit smykkefirma Endless Jewlery af blandt andre Saxo Bank-milliardær Lars Seier Christensen, blot for at starte et nyt smykkefirma, Amazing Jewlery, op i april – og i går meddelte den danske byggemarkedsmilliardær Erling Daell, at han vil åbne danske afdelinger af de tyskejede smykkekæder ’I am’ og ’Six’´.

LÆS OGSÅ: Deleøkonomi hitter - Pigerne satser på udlejning af smykker

Det er med god grund, at smykkebranchen tiltrækker investorer og nye smykke-brands, siger Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank og smykkebranche-ekspert.

Er du interesseret i forbrug, privatøkonomi og værksætteri, og vil du opdateres med historier om disse emner, så like MX PENGE her

27-årige Olga Bonne arbejder i sit værksted. Foto: Privat foto

- Der er en ganske pæn global vækst i branchen, og det største og hurtigst voksende segment er ’affordable luxery’ (ægte smykker, der er til at betale, red.), siger han og tilføjer:

- Mens en stor del af kvindernes kosmetik, tøj, solbriller og lignende er mærkevarer, gælder det i dag kun 20-30 af smykkerne, men i disse år tager brandede smykker markedsandele. Den transformation er der nogle investorer, der ser gode muligheder i, og hvis man som mindre dansk smykke-designer kan slå sit brand fast, er der gode muligheder for at få en god forretning op at køre, siger han.

LÆS OGSÅ: Nyt bizart smykke til de tyndeste piger gemmer på et vigtigt budskab

Olga Bonne, 27 år og fra København, er en de unge smykke-designere, der øjner chancen for at skalere sin virksomhed op. I dag laver hun udelukkende guld-unikasmykker, som koster op til 30.000 kroner stykket. Det har givet hende et navn, som kan blive hendes kommercielle springbræt, og hun vil nu afsøge mulighederne for at sætte smykker i produktion i Østen.

Olga Bonnes smykker er blandt andet inspireret af mytiske figurer fra oldtidens Grækenland. Foto: Privat foto

- For at ramme et bredere publikum med smykker, som alle råd til, arbejder jeg i øjeblikket på ideer til sølvsmykker og forgyldte sølvsmykker, som kan produceres i Østen, siger hun.

LÆS OGSÅ: Denne halskæde er meget mere end bare en halskæde

Efter sommerferien lancerer Bestseller-brandet ’Pieces’ en smykke-kollektion i Olga Bonnes navn.

- Det er smykker i forgyldt messing. Det er kommercielt, men har det håndlavede look, jeg gerne vil stå for, siger hun.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx