05/04-14 09:11

Ny Akkari-bog: Arla betalte sig fra Muhammed-kriseNy Akkari-bog: Arla betalte sig fra Muhammed-krise

Akkari påstår i ny bog, at Arla indgik aftale om at donere "et betydeligt beløb" til islamiske organisationer.

storybild

Akkari påstår i ny bog, at Arla indgik aftale om at donere "et betydeligt beløb" til islamiske organisationer. (Billede: Polfoto)

Mejerigiganten Arla skulle ifølge en ny bog være blevet presset til at betale "et betydeligt beløb" til islamiske organisationer i Bahrain og de Forenede Arabiske Emirater i foråret 2006.

Donationen skulle medvirke til, at det igen blev erklæret religiøst acceptabelt at købe produkter fra Arla, skriver Berlingske.

Pas på: Risiko for glasskår i økologisk mælk fra Arla
Pas på: Risiko for glasskår i økologisk mælk fra Arla

Påstanden kommer fra den tidligere imam Ahmed Akkari i hans nye bog "Min afsked med islamismen", der udkommer tirsdag. Ifølge bogen får Akkari refereret aftalen i forbindelse med en religiøs konference i Bahrain i foråret 2006, hvor flere hundrede indflydelsesrige imamer drøftede de kontroversielle tegninger.

Norge angriber Danmark i smør-krig
Norge angriber Danmark i smør-krig

- Aftalen, vi efterfølgende fik beskrevet, handlede om, at mejerigiganten skulle donere et betydeligt beløb til et formål efter de lærdes valg. Til gengæld ville de på konferencen udstede en erklæring om, at det nu igen var religiøst acceptabelt at købe de danske, svenske og norske mælkeprodukter, lyder det fra Akkari ifølge avisen.

Arla beskyldes for at pumpe mælkeprisen op
Arla beskyldes for at pumpe mælkeprisen op

Han konstaterer samtidig, at det reelt var "ren afpresning forklædt som en handling i troens tjeneste". Akkari kender dog ikke beløbets størrelse, eller om Arla rent faktisk betalte pengene, fremgår det.

Berlingske skriver, at Arla i april 2006 selv udsendte en pressemeddelelse om, at flere af Arlas produkter fik comeback i Mellemøsten, og at mejerikoncernen besluttede "at støtte aktiviteter, der kan skabe større forståelse mellem verdens religioner og kulturer".

Arla snyder med 24 timers-garanti
Arla snyder med 24 timers-garanti

Astrid Gade Nielsen, der er kommunikationsdirektør i Arla, ønsker ikke at kommentere Muhammed-krisen eller Akkaris nye bog.

- Vi har valgt at lægge sagen bag os, og vi kommenterer ikke længere på otte år gamle begivenheder, siger hun til Berlingske.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rigmanden og entreprenøren Elon Musk...
bt.dk
Christina Sederqvist: Når jeg bliver...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Flere politiaktioner i gang:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx