Af - 15/02-16 08:20

Genialt: Danske iværksættere fjerner vindstøj fra mobilenGenialt: Danske iværksættere fjerner vindstøj fra mobilen

En klovnenæse af skumgummi blev startskuddet til mobil-vindhætte, som nu kan købes i humac-butikker og i flere telekæder.

storybild

Kenneth Tram (billedet) fik ideen til vindhætten phoamy for seks og et halvt år siden. Men først i år kom phoamy på markedet. Vindhætten fjerner generende vindstøj. (Billede: Jakob Helbig)

Vinden suser i telefonens mikrofon, og går umuligt at føre en samtale. De fleste kender til problemet, men der skulle en kreativ og vedholdende dansk iværksætter til for a finde en løsning på problemet.

For seks og et halvt år siden cyklede reklamemanden Kenneth Tram, i dag 42 år og fuldblodsiværksætter i Phoamy ApS, på vej hjem fra arbejde i strid blæst og ringede til sin kone. I lommen havde han en rød klovnenæse af skumgummi fra Cirkus Arena.

Er du interesseret i iværksætteri, forbrug og privatøkonomi, og vil du opdateres med historier om disse emner, så like MX PENGE her

- Min kone brokkede sig over, at hun ikke kunne høre, hvad jeg sagde. Jeg havde tilfældigvis klovnenæsen i lommen, som jeg i desperation greb ud efter og satte på headsettet, hvilket fik min kone til at tro, at jeg pludselig var gået indenfor, siger Kenneth Tram.

Ideen til phoamy-vindhætten var født, men blev lagt i skuffen igen, da Kenneth Tram fandt ud af, hvad det krævede at udvikle et nyt produkt fra bunden.

18-årige Patrick har satset børneopsparingen på eget tøjmærke
18-årige Patrick har satset børneopsparingen på eget tøjmærke

For to og et halvt år siden samlede han imidlertid mod til sig og åbnede skuffen. Siden har han og forretningspartneren Thomas Koch, som har en baggrund som erhvervsjurist, fået specialudviklet en ny type hård skum og maskiner, der kan lime og farve skummet.

- Det er ikke bare et stykke almindeligt skum, men et stykke intelligent skum, som er lavet, så det automatisk griber fast om mikrofonheden på headsettet, så det kan betjenes samtidig.

Iskold iværksætter-succes: Laktosefri is går som varmt brød
Iskold iværksætter-succes: Laktosefri is går som varmt brød

Kenneth Tram har satset alt, hvad han ejer, på produktet, som her efter nytår blev lanceret i i humac-butikker, 3- og Telenor-butikker, og en tredje tele-kæde er på vej:

- Det har været ekstremt hårdt. Men salget går fremad, og i disse dage arbejder vi på en plan for, hvordan produktet kommer ud på det internationale marked.

Drømmen er, at phoamy på et tidspunkt følger med som standardtilbehør i æsken, når man køber eksempelvis en i-Phone eller en smartphone fra en anden stor smartphone-producent.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
LIGE NU: Person stukket ned ved...
bt.dk
Otte mænd fængslet efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx