Af Ritzau - 09/05-17 12:20

FLSmidth slider sig fortsat ud af krisenFLSmidth slider sig fortsat ud af krisen

Omsætningen og resultatet steg for FLSmidth i årets tre første måneder. Det efter års krise, viser regnskab.

storybild

FLSmidth, der sælger udstyr og service til cement- og mineindustrien, øger omsætning og resultat. (arkivfoto) (Billede: Free/FLSmidth)

FLSmidth, der leverer mineudstyr, cementfabrikker og service verden over, kunne notere sig en voksende forretning i de første tre måneder af 2017. Det viser det netop offentliggjorte regnskab.

Selskabet har de seneste mange år været ramt af ekstremt hårde markeder, da mineralprisernes fald og stor gæld fik mineselskaberne til mere eller mindre at standse alle investeringer.

- Den stigende globale økonomiske aktivitet har smittet positivt af på FLSmidths serviceforretning, mens efterspørgslen på udstyr og projekter stort set er upåvirket af udviklingen.

- På baggrund af vores omfattende viden om projekter, produkter og serviceydelser forøger vi vores konkurrencemæssige forspring og understøtter vores kunder i deres bestræbelser på at opnå produktivitetsforbedringer, skriver administrerende direktør Thomas Schulz i regnskabet.

FLSmidth omsatte for 4,4 milliarder kroner i første kvartal, et plus på seksten procent. Nettoresultatet blev mere end fordoblet i forhold til året før til 161 millioner kroner.

I takt med, at krisen ramte FLSmidth hårdt, skiftede selskabet fokus fra salg af nyt udstyr til at servicere og vedligeholde miner. Det er et mere stabilt marked, og kunderne kan bedre lokkes til at investere i optimering af miner end i helt nye.

Omsætningen til serviceforretningen er steget med 15 procent for FLSmidth i første kvartal til 2,7 milliarder kroner.

Samtidigt med fokuseringen på service har FLSmidth fyret et betragteligt antal medarbejdere for at slanke forretningen.

- Det var vigtigt, at vi med de korrigerende tiltag, vi har iværksat, kunne realisere væsentlig fremgang.

- Den positive udvikling, som understøtter vores serviceaktiviteter, er fortsat ind i 2017 inden for både mine- og cementaktiviteterne, og den er bevis på, at organisation har leveret en stærk præstation, skriver Thomas Schulz.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet: Person er ramt i låret...
bt.dk
Dansk musiker vil være 'X...
bt.dk
Flere biler i voldsomt trafikuheld:...
bt.dk
Kendt hotelkædes filial skal betale...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx