24/11-17 09:45

Danish Crown opvejer britisk pres med frasalgDanish Crown opvejer britisk pres med frasalg

Danish Crown har tjent flere penge i 2016/17. Året er ikke uden problemer, men frasalg af Plumrose hjælper.

storybild

København. Danish Crown øger sit resultat til to milliarder kroner i 2016/17. Forretningen er presset i Storbritannien og af stigende kødpriser, men er hjulpet af frasalg.

Samlet har Danish Crown omsat for 62 milliarder kroner i regnskabsåret, to milliarder kroner mere end sidste år.

- Årets nettoresultat er påvirket af udfordringerne i det britiske selskab Tulip Ltd. og stigende råvarepriser for koncernens forædlingsselskaber, men gevinsten fra salget af Plumrose sikrer et rekordresultat på to milliarder kroner, skriver selskabet i sit regnskab.

Salget af Plumrose har givet over 500 millioner kroner i kassen, og uden dette var resultatet dykket betydeligt.

Danish Crown fortæller, at man har arbejdet for at løse problemerne for Tulip i Storbritannien, og at datterselskabet nu "har sorte tal" på bundlinjen. Altså ikke giver underskud.

- Vi har lavet en stor genopretning i Storbritannien. Dårlig ledelse gjorde, at vi mistede mange kontrakter, siger administrerende direktør Jais Valeur.

Selskabet er ejet af omkring 7600 andelshavere, der for langt hovedpartens vedkommende er de samme landmænd, der leverer dyr til Danish Crowns slagterier.

Derfor får de også del af overskuddet.

- Bestyrelsen indstiller en samlet udbetaling på 1,44 milliarder kroner til ejerne.

- Der udbetales knap 1,2 milliarder kroner i restbetaling. Samtidig indsættes i alt 55 millioner kroner på ejernes personlige ansvarlige konti, skriver Danish Crown.

Fraregner man indtægten til ejerne fra salget af Plumrose er der dog faktisk tale om et fald i udbetalingen på over 100 millioner kroner.

Koncernen har betalt mere for de svin, der er købt hos landmændene. Og den prisstigning har man ikke kunnet sende videre til kunder lige med det første.

- Det har givet os nogle udfordringer, men vi har kunnet hæve priserne løbende, og det vil vi fortsætte med. Så når vores råvarepriser falder, så bliver modvinden til medvind, siger Jais Valeur.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet: Død person fundet i bil med...
bt.dk
Efter intensive forhandlinger:...
bt.dk
Finn Nørbygaard åbner op om dyster...
bt.dk
Politiet: Person er ramt i låret...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx