Af Ritzau - 11/01-17 08:29; Opdateret: 11/01-17 09:18

Glubsk appetit hos verdens ostespisere gavner dansk selskabGlubsk appetit hos verdens ostespisere gavner dansk selskab

Omsætningen stiger i den danske ingrediensvirksomhed Chr. Hansen og slår analytikernes forventninger.

storybild

Det største forretningsområde i ingrediensvirksomheden Chr. Hansen er kultur og enzymer til fødevareindustrien og især mejeriindustrien. Omsætningen voksede i første kvartal. Arkivfoto. (Billede: Free/Colourbox)

Salget af kulturer til yoghurt, enzymer til osteproduktion og farvestoffer til alverdens fødevarer steg i første kvartal 2016/2017 for den danske ingrediensvirksomhed Chr. Hansen.

Omsætningen voksede 11 procent, når man ikke tæller opkøb med. Det er bedre, end iagttagere af selskabet havde forventet. Også Chr. Hansens administrerende direktør, Cees de Jong, er tilfreds.

- Resultaterne i første kvartal gav os en god start på året, og vi fastholder vores forventninger for hele året. Både Food Cultures & Enzymes og Natural Colors leverede stærk organisk vækst og forbedrede rentabiliteten, siger han i regnskabet.

Fremgangen er blandt andet et resultat af, at det globale marked for ost voksede to procent i løbet af kvartalets tre måneder.

Chr. Hansens største forretningsområde er kultur og enzymer til især mejeriindustrien, og det havde selskabets største vækst på 10 procent uden opkøb - såkaldt organisk vækst.

Selskabet kom alt i alt bedre end ventet ud af første kvartal af det skæve regnskabsår, der i virksomheden løber fra 1. september til 30. november.

Omsætningen landede på 241,7 millioner euro. Overskuddet af den primære drift lød på 65,5 millioner euro.

Til sammenligning havde aktieanalytikerne ventet en omsætning på 238,2 millioner euro og et driftsoverskud før særlige poster på 62,0 millioner euro. Det viser estimater fra Ritzau Estimates ifølge Ritzau Finans.

I samme periode året før var omsætningen på 214,4 millioner euro, hvilket gav et plus på driften på 54,0 millioner euro.

På bundlinjen steg resultatet efter skat med 21 procent til 47 millioner euro.

Ifølge senioranalytiker Morten Imsgard fra Sydbank skal væksten i Chr. Hansen også måles på, at det sker fra et i forvejen højt niveau. Regnskabsåret 2015/2016 bød nemlig på exceptionelle vækstrater i selskabet.

- Det er specielt drevet af det store forretningsben, kultur- og enzymdivisionen, som igen leverer en meget imponerende vækst med tocifret organisk vækst på trods af et rigtigt svært sammenligningsgrundlag, siger han til Ritzau Finans.

For hele året forventer Chr. Hansen en organisk vækst i omsætningen på otte til ti procent.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Regeringen vil indføre dobbeltstraf i...
bt.dk
TV 2's nye storsatsning: Greyzone er...
bt.dk
Michael står frem: Jeg sov i Madsens...
bt.dk
Se de vilde scener: Voldsom wrestling...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx