Af - 25/11-15 12:29

Karsten Ree forgylder sine børn med en milliard kronerKarsten Ree forgylder sine børn med en milliard kroner

Et langstrakt forløb med at dele selskabet op i tre er nu på plads, og Karsten Ree kan derfor overdrage en andel med en formue på 1,2 milliarder kroner til sine børn.

Bildstrecke im Grossformat »

70-årige Karsten Ree har i højere grad skulle holde øje med helbredet frem for milliardformuen de sidste par år, hvor han både har fået en blodprop og konstateret kræft.

Derfor har han på det seneste også trappet ned i forhold til arbejde, og nu er det også lykkes at få et generationsskifte på plads i selskabet Karsten Ree Holding. Det skriver Børsen.

Som det sidste punkt Skat har netop godkendt familiens vurdering af værdierne i den store investeringskoncern, og dermed er det hele på plads.

- Det er sidste skridt i generationsskiftet, som nu er fuldbyrdet og endegyldigt på plads. Nu kan vi fjerne fokus fra det og arbejde frem ad banen med selskaberne, siger Christian Ree, der er Karsten Rees ældste søn, til Børsen.

Selskabet bliver delt i tre, og der får de fire børn, Christian, Rikke, Oliver og William, ejerskab over Karsten Ree Holding B, der har en formue på 1,2 milliarder kroner. Karsten Ree Holding A og C beholder farmand Ree selv.

Der ligger blandt andet hans egen aktiebeholdning og investeringerne i safariparken Ree Park på Djursland og en farm i Kenya. I børnenes firma kommer han også til at beholde stemmemajoriteten, selv om de sidder på flest aktier.

Beslutningen om at dele selskabet i tre kom tilbage i oktober 2014, og Karsten Ree har haft planer om at lave et generationsskifte, siden han for godt og vel to år siden fik en blodprop i hjernen.

Det fortalte han tidligere i 2015 i DR2-dokumentaren 'Virkelighedens Arvinger', der netop havde fokus på generationsskifter i store familiedynastier.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michael står frem: Jeg sov i Madsens...
bt.dk
Nedtur for 'AC' & co: Manchester...
bt.dk
Peter Sommer så på sin kone: 'Det var...
bt.dk
Birgitte Hjort om kampen for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx