Af - 09/06-15 06:33

Ar efter mobiltelefon gav nordjyde en forretningsidéAr efter mobiltelefon gav nordjyde en forretningsidé

En iværksætter blev inspireret til at starte et selskab, da han fik en vækst på låret, som han mener skyldes sin mobiltelefon. Om mobilstråling er skadeligt har forskningen dog endnu ikke et klart svar på.

Bildstrecke im Grossformat »

Da en uskøn vækst på en nordjydes venstre lår, der måske skyldes mobilstråling, var blevet så stor, at den skulle opereres væk, fik han en ide til at stifte et selskab, der skal begrænse stråling fra mobiltelefoner.

I november fik Enrico Kaarsberg skåret et stykke, der måler 18 centimer i længden, væk fra sit ben. Nu har han gjort den erfaring til sin levevej gennem firmaet RadiCover, der forhandler mobilcovers.

- Jeg ved ikke, om det var et kald, men det gav i hvert fald mening for mig at tage fat i det her, siger han om sin idé.

Iværksætteren har aldrig fået ord for, at det netop var mobiltelefonens skyld, at han måtte opereres. Men han er ikke selv i tvivl.

Smid mobilen ud af klasseværelset - det gør dig dygtigere
Smid mobilen ud af klasseværelset - det gør dig dygtigere

- Der er ikke nogen, der har kunnet sige, at det skyldes mobiltelefonen. Men det er påfaldende, at jeg altid har gået med mobilen i lige den lomme.

Overlæge fra Center for Kræftforskning, Christoffer Johansen, fortæller, at det er uvist om mobilstråling kan give skader.

- Vi har undersøgt, om man kan få kræft i hjernen fra mobiltelefonbrug, og det mener vi ikke, at man kan. Men ser man på den samlede viden på området, er vi forsigtige. Nogle studier finder en øget risiko. Vi kender ikke eventuelle konsekvenser på lang sigt, siger han og fortsætter:

- Der kan måske også være en øget risiko for migræne og svimmelhed.

Enrico Kaarsberg fortæller, at de forhandlede mobilcovers kan begrænse stråling gennem en indlagt membran.

Wi-fi og mobil kan skade sædkvaliteten
Wi-fi og mobil kan skade sædkvaliteten

- Det sørger for at omdirigere strålerne, så de går væk fra kroppen og ikke ind i hovedet, siger han.

Du kan læse Sundhedsstyrelsens anbefalinger angående mobilstråling her.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx