Af - 21/05-16 12:24

Dansk dating-app skubber singler ud i at mødes i virkelighedenDansk dating-app skubber singler ud i at mødes i virkeligheden

28-årige Anders Teglgaard var træt af at skrive frem og tilbage med sine matches uden at møde dem i virkeligheden. Hans nye datingapp skal gøre op med problemet.

Bildstrecke im Grossformat »
- Jeg synes, der er gået for meget køb- og salgkultur i at date. Dating handler om at komme ud og møde hinanden. Mærke sig selv i relation med andre, og det er det, jeg håber på at fremme med appen, siger 28-årige Anders Teglgaard. Appen er gratis og har ligesom Tinder og Happn også en chatfunktion. Der er 1000 håbefulde singler på Krown, og tilslutningen vokser med 10 procent om ugen. Anders Teglgaard og hans medarbejdere er ved at udvikle en feature, så man kan indtaste og dele sin lokation på festivalen, da eksempelvis Roskilde Festival strækker sig over et så stort område, at man ikke nødvendigvis er tæt på hinanden, blot fordi man er på samme festival. - I min research har jeg interviewet 40 mennesker om, hvordan de har datet på de forskellige onlinedatingsteder. Der var én, der havde fået cirka 80 matches, men hun havde ikke mødtes med nogle af dem. De fleste havde ikke mødtes med særlig mange af deres matches, siger Anders Teglgaard. - Vi vil med navnet gerne symbolisere, at appen godt kan være stedet, hvor du finder din eneste ene. Vi ønsker ikke at være en hook-up-app, siger Anders Teglgaard. - Det var bevidst, at vi gik ud med appen den dag, da det passer fint til navnet Krown - altså krone, siger Anders Teglgaard. - Jeg synes, appen lyder som en vildt god idé. Det er godt at komme ud og møde folk i virkeligheden. Dertil er det godt at mødes til et event frem for over et cafébord og en gåtur, da det hurtigt kan blive en kort og overfladisk date. Mødes man til et event, er der ligesom en aktivitet at være fælles om, siger datingeksperten Jacob de Lichtenberg til metroxpress. Han har skrevet om datingens psykologi. - Der er en kultur, som handler om, at tingene skal gå fra analog til digital. Med appen går vi den modsatte vej, siger Anders Teglgaard. - Jeg har matchet med rigtig, rigtig mange på Tinder og andre datingapps, men jeg har kun mødtes med få i virkeligheden. Det er fordi, det er svært at få aftalt et sted og at finde fælles interesser. Det er svært at få taget sig sammen om at få planlagt og koordineret et godt sted at mødes uden det bliver akavet, siger hun til metroxpress.

På appen swiper du forbi de personer, som har tilmeldt sig et eller flere af de events på Facebook, du også er interesseret i. Sådan bliver jeres mulige mødested/-steder serveret for jer, når der opstår et match.

Tinder, Happn, Match.com og Dating.dk. Der findes utallige datingapps og datingsider, men fælles for dem er, at det for flere brugere kan være svært at tage sig sammen til at mødes i virkeligheden.

Det har 26-årige Marie Nielsen fra København i hvert fald erfaret:

Jeg har matchet med rigtig, rigtig mange på Tinder og andre datingapps, men jeg har kun mødtes med få i virkeligheden. Det er fordi, det er svært at få aftalt et sted og at finde fælles interesser. Det er svært at få taget sig sammen til at få planlagt og koordineret et godt sted at mødes, uden det bliver akavet.

Interesserer du dig for iværksætteri og nye produkter, så like MX Penge og bliv opdateret med artikler om emnerne?

Samme oplevelse har 28-årige Anders Teglgaard haft, og derfor har han nu fundet på en ny datingapp, der skal få folk til at mødes i virkeligheden.

Datingappen hedder "Krown", og her swiper du forbi de personer, som har tilmeldt sig et eller flere af de events på Facebook, som du også er interesseret i. På den måde bliver jeres mulige mødested eller steder serveret, når der opstår et match.

- Hvis man synes godt om hinanden og skal til en begivenhed på samme tid - hvorfor så ikke mødes dér? Sådan kan I også mødes over en fælles interesse og dermed undgå de akavede øjeblikke, hvor man ikke ved, hvad man skal tale om, siger Anders Teglgaard til metroxpress og fortsætter:

- Det lyder også langt bedre, at I mødtes til en fest og ikke via en dating-app, siger Anders Teglgaard.

Bliver dating pludselig nemmere med denne app?
Bliver dating pludselig nemmere med denne app?

Når han endelig selv kom på en virkelig date, fandt den første date ofte sted på en cafe.

- Det kan være ret intimiderende at mødes på en café og drikke en kop kaffe sammen. Man har måske ikke så meget at snakke om, og dertil stirrer man hinanden lige ind i øjnene. Krown serverer et tredje fokus, siger Anders Teglgaard.

Han har sat sin master-opgave på Copenhagen Business School på pause for at koncentrere sig fuldt ud om appen. Derudover har han ansat en fuldtidsmedarbejder og ni deltidsmedarbejdere til at passe og pleje appen.

- Jeg tror på den her app. Den har et rimelig stort potentiale, konkluderer Anders Teglgaard.

Han er ikke alene om at mene, at appen har potentiale:

Jeg synes, appen lyder som en vildt god idé. Det er godt at komme ud og møde folk i virkeligheden. Dertil er det godt at mødes til et event frem for over et cafébord og en gåtur, da det hurtigt kan blive en kort og overfladisk date. Mødes man til et event, er der ligesom en aktivitet at være fælles om.
Det siger datingeksperten Jacob de Lichtenberg til metroxpress. Han har skrevet om datingens psykologi.

LÆS OGSÅ: GALLERI: Vil du score? Så skal du have disse jobs

LÆS OGSÅ: Drengene er de klammeste på Tinder - se deres vilde beskeder

LÆS OGSÅ: Skal du score noget helt særligt på Tinder: Så skal du kigge efter dem her

LÆS OGSÅ: Tinder-chef: Disse profilbilleder har mest succes

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sys Bjerre brød igennem med en sang...
bt.dk
Facebook har mistet 365 milliarder på...
bt.dk
Dansker undrer sig over pudsigt...
bt.dk
Efter stort snefald i nat: DMI har en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx