Af - 29/02-16 13:17; Opdateret: 29/02-16 13:41

Dansk flyselskab undgår katastrofelandingDansk flyselskab undgår katastrofelanding

Positive forventninger vendt til dundrende underskud på knap et halvt år. Jet Time undgår med nød og næppe konkurs.

storybild

Jet Time overlever kun på leverandørernes og kreditorernes nåde. (Billede: PR-foto)

Det kunne meget vel være endt med en katastrofal og dødelig landing, men i sidste øjeblik lykkedes det at rette op og dermed holder det danske flyselskab Jet Time sig på vingerne.

Selskabet, som blandt andet flyver charter-ruter for andre selskaber, holder sig kun i luften, fordi leverandører og långivere har tilført mere end 200 millioner kroner til selskabet, skriver Finans.dk.

Men Jet Times dage kan være talte, for hvis der er slinger i genopretningsplanen, så bortfalder garantierne.

Spar tid og penge, når du selv søger rejser på nettet
Spar tid og penge, når du selv søger rejser på nettet

- Vi har det fornødne råderum til at gennemføre den plan, vi har lagt for at skabe en sund forretning, siger Lars Thuesen, der er bestyrelsesformand og storaktionær i Jet Time. Til Finans.dk.

Udover henstand fra leverandørerne har Jet Time sikret sig 135 millioner kroner i en kreditaftale, der er uopsigelig frem til september i år. Men hvis Jet Time ikke kan betale sine regninger efter denne dato, kan långiveren opsige kreditten, og ifølge Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank, viser Jet Times regnskab og betingelserne for kreditten, at det er sidste udkald for Jet Time.

Charterrejser for dine æg? SF raser over usmageligt tiltag
Charterrejser for dine æg? SF raser over usmageligt tiltag

Jet Time kom ud af det seneste regnskabsår 2014/2015 med et minus på 142 millioner kroner, og egenkapitalen er mere end væk med et minus på 165,2 millioner kroner, skrive branchemediet Check-in.dk.

Det massive underskud var overraskende, da selskabets ledelse den 23. februar 2015 indsendte 2013/14 regnskabet med forventning om et overskud for regnskabsåret, der gik fra den 1. september 2014 frem til den 31. august 2015. I årsrapporten skrev ledelsen, at den forventede sorte tal på bundlinjen i det netop aflagte regnskab/&for 2014/2015. På bare et halvt år blev de positive forventninger altså vendt til et dundrende underskud.

Stor forskel på hvad jyder og københavnere køber på nettet
Stor forskel på hvad jyder og københavnere køber på nettet

- Det er der vel tre forklaringer på. Sommeren gik ikke godt for os, og vi skal tjene vores penge i sommermånederne. Herudover var der også noget oprydning fra tidligere år, hvor vi havde den store kost fremme. når vi alligevel var i gang, og endelig blev resultatet påvirket af pilotmangel, forklarer Jet Time´s bestyrelsesformand Lars Thuesen til Check-in.dk.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx