Af - 09/11-15 12:36

Danske unge er genbrugshajer: Over halvdelen  handler med brugte varerDanske unge er genbrugshajer: Over halvdelen handler med brugte varer

Dyre vaner får unge til at sælge deres brugte ting videre, så de kan købe nyt, lyder en del af forklaringen fra ekspert.

storybild

Over halvdelen af Danmarks unge har solgt brugte ting videre inden for de seneste tre måneder. (Billede: Collage, Advice)

Det er en myte, at danske unge står i spidsen for en 'køb og smid væk-kultur'. Sandheden er snarere, at unge er bannerførere i en 'køb-brug-og-sælg-videre-så-jeg-får-penge-til-at købe-noget-nyt-og-passe-lidt-på-miljøet-kultur .

Over halvdelen af danske unge mellem 18 år 34 år – helt præcis 53 procent – har inden for de seneste tre måneder sat brugte ting til salg på internettet, avisen eller loppemarkeder. Det viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Dba.dk.

Deleøkonomi hitter hos de unge
Deleøkonomi hitter hos de unge

- Danmark er en gammel krejlernation, og nu er der en ny generation, der tager teknologien til hjælp. Smartphonen er blevet en naturlig forlængelse af armen, og det åbner et væld af muligheder for at købe, sælge, dele og bytte, siger Klaus Skytte foredragsholder, ekspert i deleøkonomi og forfatter til bogen 'Skal vi dele'.

Ikke overraskende handler det for et flertal på 66 procent om at tjene penge på deres brugte ting. Mens unge har også mere idelogiske grunde til at sælge deres brugte sager videre. Over halvdelen angiver, at de synes, at tingene er for gode til at smide ud, mens omkring hver fjerde både sælger og køber brugt brugt af hensyn til miljøet.

Hver tredje under 30 benytter sig af deleøkonomi
Hver tredje under 30 benytter sig af deleøkonomi

Tendensen vil vokse og knopskyde eksplosivt i de kommende år, forudser
Klaus Skytte.

Airbnb og Uber - Her er alle bagsiderne ved deleøkonomi
Airbnb og Uber - Her er alle bagsiderne ved deleøkonomi

- Unge har ikke fået flere penge mellem hænderne, og når man så gerne vil have den nyeste smartphone og dyrt tøj, er man nødt til at gøre det smartere. Det kan for eksempel være ved at ligge i kø foran H&M for at købe Balmain-tøj og så sælge det videre.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Det er utroligt, at det her stadig er...
bt.dk
Sjælden tiger kom på glatis i dansk...
bt.dk
Menneskejagt på farlig øksemand...
bt.dk
Historisk interview: Kendt dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx