Af - 06/06-16 11:16

Liste: Disse ting gør succesfulde mennesker i deres 20'ereListe: Disse ting gør succesfulde mennesker i deres 20'ere

En håndfuld iværksættere fortæller om deres vigtigste erfaringer fra deres 20'ere.

storybild

Independent har sammensat en liste med nogle af de bedste råd fra entreprenøre, som har gjort dem til succesfulde mennesker.

Tisse på en togperron, brække sig i en køkkenvask og feste til den lyse morgen. Det plejer af være nogle af de vilde ting, som man får udlevet i sin ungdom.

Men hvis du vil være succesfuld, er der andre ting, som er langt vigtigere at få gjort og tænkt over i sine 20'ere.

The Independent har sammensat en liste med nogle af de bedste råd fra entreprenører, som har gjort dem til succesfulde mennesker.

Her er 18 ting, som succesfulde mennesker gør i deres 20'ere.

Tik, tak, tik tak, klokken slår, uret går - spild ikke tiden.

Kontroller din tid


Det kan være svært at være lige produktiv hver dag, og derfor er det en god idé at få styr på din tid.

- Sæt deadlines for alt, hvad du laver, og undgå at multitaske. Det er to råd til nemt at kunne kontrollere, hvad du bruger tid på, siger en iværksætter ifølge The Independent.

Overprioriter ikke penge


Som iværksætter kan man let komme til at sætte penge i første række - men penge er ikke alt.

Du skal undgå at prioritere penge frem for alt andet ved eksempelvis at tage et arbejde, kun fordi jobbet udløser en fed løncheck.

- Det job, du ikke er interesseret i, bliver alligevel hurtigt din karrierevej, og når du runder 30 år, bliver det derfor meget sværere at følge din passion, siger en iværksætter til The Independent.


Interesserer du dig for at læse om succesfulde iværksættere, så like MX Penge, hvor du vil blive opdateret med artikler om emnet.

Lev af renterne


Spar op. Nu!

En tidligere undersøgelse har vist, at 69 procent af unge mellem 18-29 år ikke har nogen opsparing, og det er en fejl. Hvis du vil være succesfuld, er rådet i hvert fald at få sparet godt og grundigt op på bankkontoen, så du eventuelt kan leve af renternes renter, når pensionsalderen kalder.

Betal dine lån tilbage hurtigst muligt


70 procent af de amerikanske universitetsstuderende har et studielån på omkring 200.000 kroner, når de dimitterer fra studiet. Det viser en tidligere undersøgelse.

Men det er spild af penge at have et kæmpe banklån hængende over dig resten af dit liv. Lav derfor hurtigst muligt en tilbagebetalingsplan, sådan du i en fart kan blive gældsfri.


Skab en fornuftig livsstil.

Vær sund


Spis grøntsager, dyrk motion og hold nallerne fra kage.

Der er mange måder at holde sig sund på, og du bør også tage sundhedsmetoderne i brug. For hvert år der går, bliver det nemlig mere og mere svært at skifte livsstil. Få din krop og din sundhed på rette kurs, mens du stadig kan.

14-årig takker nej til 200 millioner kroner for sin virksomhed
14-årig takker nej til 200 millioner kroner for sin virksomhed

Falder du, så rejs dig op


Det kan meget vel være, at du er en ambitiøs 20-årig, der mener, at du har regnet hele din karriere ud. Men du kan alligevel sagtens risikere at blive fyret, dit forhold går i stykker, eller at din virksomhed mislykkes.

Her er det vigtigt, at du lærer at dine fejl og kommer på benene igen. Vær vedholdende!

Du kan ikke være venner med alle


De fleste er nok ikke interesseret i at få fjender, men der er stor forskel på at være uvenner med nogle og så bare ikke være bedste venner med dem. Som iværksætter kan du ikke være bedste venner med alle, for det tager meget af ens tid at holde og pleje et venskab.

Derfor må du acceptere, at der vil være nogle mennesker, som synes, du ikke lige er deres kop te. Lad være med at brug din energi på at få dem til at kunne lide dig.

Være fleksibel


Hvis du allerede nu har lagt den store plan for dit liv, bør du måske tænke dig om en ekstra gang. For en vigtig nøgle til succes er at være fleksibel og kunne fravige sin store, forkromede livsplan.

Hav overskud og mod til at kaste dig ud i nye, spontane projekter.

Tag chancer

Hvis du vil være succesfuld, må du også sætte ting på spil. Når du er i 20'erne, er der ingen bedre anledning til dette: Her har du måske hverken børn eller andre familiemedlemmer, du skal forsørge.

Derfor er det ifølge de iværksættere, som The Independent har nærstuderet, nemmere at tage nogle chancer for at forfølge sin passion.

Opsøg viden


Det er langt fra slut med at lære nye ting, så snart du dimitterer fra studiet. Du lærer gennem hele livet, og hvis du vil have succes, skal du være god til at opsøge viden.

Læs derfor så meget som muligt om det, du er passioneret for, og vær modtagelig overfor andres råd, erfaringer og viden.

Det er eksempelvis en god start, at du har klikket dig ind på denne artikel, der handler om at lære af andres viden.

Du kan let gå død i arbejdet.

Få luftet dig selv


Når du er ved at starte virksomhed, kan hverdagen let koncentrere sig om dit hjem og din arbejdsplads. Men det kan hurtigt blive trættende, så sørg for at komme lidt ud og få lidt luft under vingerne.

Hold fast i de mennesker, der støtter dig


Når meget af ens liv drejer sig om arbejde, kan man nemt ende med kun at snakke privat med sine kolleger og medarbejdere.

Men det er essentielt, at du også holder kontakten med dine tidligere venner og bekendte. Det er nemlig disse netværk, der får dig frem i karrieren og giver dig nye, gavnlige idéer, har en succesfuld iværksætter erfaret ifølge The Independent.


Du bliver det selskab, du er i


Iuværksætteren Ben Casnocha, der har arbejdet tæt sammen med LinkedIn's opfinder, Reid Hoffman, fortæller, at det bedste råd, han har fået fra Reid Hoffman er:

- Du er gennemsnittet af de fem mennesker, som du omgås med.

Dermed sagt, at hvis du omgiver dig med folk, du ikke har lyst til at være ligesom, kan du meget muligt ende med at blive som dem. Vil du have succes, bør du omgive dig med mennesker, der er succesfulde.

Bær ikke nag


Er du blev rødrendt af en ven, og har du planer om at tude over det resten af livet? Så skal du ikke regne med at få succes.

Ej, det kan måske ikke sættes så sort-hvidt op, men rådet fra succesfulde iværksættere er i hvert fald, at det ikke kan betale sig at bære nag overfor mennesker i dit private og professionelle liv.


Gennemtænk konsekvenserne


Hvis du vil have succes, skal du aldrig tænke, at du har for lidt tid til at gennemtænke konsekvenserne af dine valg. Det er en god idé at tage chancer og kaste dig ud i ting, men lad være med at ignorere de mulige risici ved dine valg, lyder rådet.


Dine forældre kan tage fejl


Følg ikke altid dine forældres råd. Husk, at dine forældre bare er mennesker, der vil dig det bedste, og alle mennesker kan tage fejl. Også dine forældre.

Derfor er du nogen gange nødt til at lytte til, hvad du selv mener, der er bedst for dig.


Vær ærlig


Sandheden har selvfølgelig sit grimme ansigt, men nogle gange er det sundest at rive plastret af og komme videre. Jo før du stopper med at lyve for dig selv, jo før kan du komme på rette vej lyder rådet.

Dine venner er blandt andet nøglen til succes.

Husk at have et socialt liv uden for arbejdet


Det nytter ikke noget at være så revet med af sit arbejde, at man ikke har et privatliv ved siden af.

- Du må forstå, at du vil blive mere produktiv, hvis du lader sig selv nyde livet, siger en succesfuld iværksætter ifølge The Independent.

LÆS OGSÅ: 9-årige Isabella er mangemillionær: Sådan gjorde jeg

LÆS OGSÅ: Drømmen om lange øjenvipper kan lokke dig i abonnementsfælde

LÆS OGSÅ: 11-årig iværksætter scorer 70 millioner kroner

LÆS OGSÅ: Genialt: Danske iværksættere fjerner vindstøj fra mobilen

LÆS OGSÅ: Cirka hver femte mindre virksomhed tror fejlagtigt at de er forsikret

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx