Af - 07/07-15 21:38; Opdateret: 10/07-15 11:06

It-studerende headhuntes til fuldtidsjobs inden uddannelsen er afsluttetIt-studerende headhuntes til fuldtidsjobs inden uddannelsen er afsluttet

Manglen på it-medarbejdere får virksomhederne til at lede efter fuldtidsmedarbejdere på it-linjerne. Universiteterne kan dårligt få deres it-studerende til at gennemføre studierne.

Bildstrecke im Grossformat »

24-årige Nadja Lea Vainer, der studerer til datamatiker på Københavns Erhversakademi, har allerede flere fuldtidsjobs-muligheder på hånden.

Mandag 6. juli skrev metroxpress, hvordan it-virksomhederne sukker efter medarbejdere med it-kvalifikationer. Ræset efter at få fat i de ”sjældne” it-medarbejdere er gået så vidt, at virksomhederne går på jagt efter fuldtidsmedarbejdere på universiteterne.

Rektor på IT-Universitet, Mads Tofte, fortæller, at han modtager flere henvendelser fra virksomheder, der vil have underviserne til at anbefale eleverne. Det samme gør sig gældende på Danmarks Tekniske Universitet og Københavns Erhvervsakademi:

Vi kan godt mærke, at vores it-studerende er eftertragtet. De sidste år har vi fået flere henvendelser fra virksomheder, der vil høre, hvem der er de kvikkeste studerende, og om de må komme og kigge dem an.
Det siger programchefen for Københavns Erhvervsakademi, Digital, Mille Østerlund.

Københavns Erhvervsakademi har bare den seneste måned fået tre henvendelser. Hun påpeger dog, at hun og hendes kollegarer gør meget ud af at holde fast på deres studerende, så de får deres eksamensbevis, inden virksomhederne snupper dem.

Studerende aner ikke, hvad de kan blive
Studerende aner ikke, hvad de kan blive

Ejeren af virksomheden IT-Kartellet, Henrik Thorn fortæller, at det er svært at finde de kompetente gennem stillingsannoncer, og derfor går han også andre veje:

Rekruttering er det største problem it-virksomhederne har lige nu, så vi bliver nødt til hele tiden at være i marken for at finde en ny medarbejder. Derfor må jeg bruge mit netværk, hvor jeg blandt andet spørger rundt hos underviserne på universiteterne.
Det siger Henrik Thorn.

Jobmarkedet holder sommerferie
Jobmarkedet holder sommerferie

På Copenhagen Buisness School har den store interesse fra virksomhederne en positiv afsmitning på undervisningen.

- Virksomhederne inviterer sig selv til gæsteforelæsninger, hvor de fortæller om arbejdsopgaverne i virksomheden, fordi de er interesseret i at rekruttere nogle af de studerende, siger Kim Normann Andersen, studielejer på it-linjerne på Copenhagen Business School.

LÆS OGSÅ: TV: Han lever af at få din mund til at løbe i vand

LÆS OGSÅ: Ansattes rangliste: Her er de syv vigtigste ting for at få job

LÆS OGSÅ: Vild iværksætter: Coca Cola er Ulriks kunde

LÆS OGSÅ: Eksperter giver råd til at få det rette studiejob

LÆS OGSÅ: Højtuddannede unge har den største ledighed

LÆS OGSÅ: 16-årige Nadia: Min SU skal gå til en jordomrejse

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Studerende anklagede Støjberg for at...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Stephanie...
bt.dk
X Factor har allerede skabt årets...
bt.dk
Borgere i protest: Historisk kro står...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx