Af Ritzau - 10/08-16 12:35; Opdateret: 10/08-16 12:57

Arbejdernes Landsbank sætter overskuddet over styrArbejdernes Landsbank sætter overskuddet over styr

Arbejdernes Landsbank har ikke haft en heldig hånd med sine investeringer, der har vendt plus til minus.

storybild

Arbejdernes Landsbank fik en solid snitter i første halvår. (Billede: Free/Arbejdernes Landsbank)

En af Danmarks største banker, Arbejdernes Landsbank, har givet et uvant minus i første halvår, da banken tabte millioner og atter millioner på sine værdipapirer. Det skriver banken i sit regnskab.

Bankdriften er som sådan gået fornuftigt med en pæn fremgang. Men et sort hul på 351 millioner kroner på det såkaldte beholdningsresultat - afkastet på bankens egne værdipapirer - har sendt halvårets resultat ned på minus 17,1 millioner kroner.

- Vi er meget tilfredse med, at den klassiske bankdrift i Arbejdernes Landsbank fortsat udvikler sig meget positivt. Til gengæld er vi ikke tilfredse med afkastet på bankens store egenbeholdning.

- Beholdningsresultatet er hårdt ramt af turbulensen på de finansielle markeder og et fortsat meget lavt renteniveau, hvilket brexit-afstemningen i slutningen af juni var med til at forværre yderligere, skriver banken.

Den grundlæggende indtjening i banken gik frem i halvåret til 876 millioner kroner, og basisresultatet - før det store tab på værdipapirer - steg pænt til 318 millioner kroner.

Det er delvist en effekt af, at banken fik omkring 5000 nye kunder. Banken selv mener, at det er nye produkter til potentielle og eksisterende boligejere, der har været med til at trække folk til.

- Vi er utroligt stolte over, at så mange vælger os, når de vil skifte bank. Der er ingen tvivl om, at attraktive boligkoncepter har været med til at tiltrække nye boligkunder, da det har givet os en stærk position i markedet, som vi fortsat forventer os meget af, skriver banken.

Udlånet er da også vokset med 0,7 milliarder kroner til 20,5 milliarder kroner.

Arbejdernes Landsbank venter bedring i andet halvår, men må alligevel sænke sin forventning til hele årets resultat før skat til 325 millioner kroner mod tidligere 400 millioner kroner.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx