Af - 29/12-15 08:33

Unge fra økonomisk trængte familier trives dårligere end andre ungeUnge fra økonomisk trængte familier trives dårligere end andre unge

Livstilfredsheden blandt unge, der oplever at have færre penge, er væsentlig lavere, end unge fra økonomisk velstillede familier. Det viser en ny undersøgelse fra Børnerådet.

storybild

29 procent af de unge, som vurderer at komme fra en økonomisk trængt familie, ser sig selv som en, jævnaldrende altid gerne vil være sammen med, mens det er tilfældet for henholdsvis 40 og 49 procent af de unge, der bor i økonomiske middelklassefamilier og økonomisk velstillede familier. (Billede: Polfoto)

Ensomhed, hovedpine, en oplevelse af at være upopulær, dårligt humør og lav livstilfredshed.

Det er nogle af de gener, som unge, som selv angiver at komme fra økonomisk trængte familier, i højere grad døjer med end andre unge. Det skriver Information på baggrund af en ny undersøgelse fra Børnerådet foretaget blandt 1.500 unge.

For eksempel er livstilfredsheden lavere blandt unge, der oplever at have færre penge end gennemsnitlige danske familier. Blot 15 procent af dem oplever ’høj livstilfredshed’, mens det samme gør sig gældende for 35 procent af de unge fra økonomisk velstillede familier.

Analyse: Kriseår har lært studerende at spare
Analyse: Kriseår har lært studerende at spare

29 procent af de unge, som vurderer at komme fra en økonomisk trængt familie, ser sig selv som en, jævnaldrende altid gerne vil være sammen med, mens det er tilfældet for henholdsvis 40 og 49 procent af de unge, der bor i økonomiske middelklassefamilier og økonomisk velstillede familier.

Børnerådets formand, Per Larsen, 'håber, at politikerne får øjnene op for, hvor hårdt kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen kan ramme børnefamilierne og koster på børnenes trivsel' og opfordrer regeringen til at tage Børnekonventionens forpligtigelser mere alvorligt.

Danmark lander på fjerdepladsen: Her er verdens bedste sted at bo
Danmark lander på fjerdepladsen: Her er verdens bedste sted at bo

- Børnekonventionen forpligter Danmark til at sikre alle børns levestandard, der understøtter det enkelte barns trivsel. Det, synes jeg, regeringen bør tage til efterretning, siger han til Information.

Bettina Post, chefkonsulent på Institut for Socialt Arbejde på professionshøjskolen Metropol, mener, at politikerne »taler udenom«, når de taler om, at det skal give større gevinst at tage et arbejde.


- Nogle af de her mennesker kan simpelthen ikke lave den bevægelse, siger hun.

Økonomisk opsving betyder flere ledige stillinger
Økonomisk opsving betyder flere ledige stillinger

Det er ikke fair, hvad det gør ved de her familier at ignorere dem. Vi taler meget om at bryde den negative sociale arv og nye 2020-mål. Men det nytter ingenting, hvis politikerne ikke begynder at forholde sig til de her konsekvenser.
Det skriver socialminister, Karen Ellemann (V), i en mail til Information, at Børnerådets undersøgelse ikke får regeringen til at revurdere kontanthjælpsloftet.

Forbrugerøkonom: Unge forbrugere mangler kritisk sans
Forbrugerøkonom: Unge forbrugere mangler kritisk sans

- Der er flere forhold, der har betydning for børn og unges trivsel, ikke kun økonomi. Vi skal ikke parkere nogen på offentlig forsørgelse, men hjælpe dem i job og uddannelse, skriver hun blandt andet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx