Af Ritzau - 09/05-17 08:05; Opdateret: 09/05-17 09:12

Nets ser lysere på 2017 efter stærkt kvartalsregnskabNets ser lysere på 2017 efter stærkt kvartalsregnskab

Nets, der står bag dankortet og NemID, skruer sine forventninger til 2017 en smule op.

storybild

Nets, der blandt andet står bag dankortet, kan i sit kvartalsregnskab for årets første tre måneder vise en række positive tal. (Arkivfoto) (Billede: Scanpix/Erik Refner)

Betalingskoncernen Nets opjusterer sine forventninger til 2017, lyder det i selskabets regnskab for årets første kvartal.

Virksomheden kom ud af de første tre måneder af 2017 med en omsætning på knap 1,9 milliarder kroner. Det er en fremgang i forhold til samme periode sidste år.

- Med en organisk salgsvækst på syv procent, som blandt andet er drevet af transaktions- og volumenvækst på tværs af alle vores markeder, viser vi endnu engang styrken i vores vækstmodel, siger Bo Nilsson, administrerende direktør i Nets, til regnskabet.

- Første kvartal af 2017 var en stærk start på året, siger han.

Det positive regnskab for januar, februar og marts betyder, at Nets nu forventer en driftsindtjening på mindst 36,5 procent af omsætningen mod tidligere "mere end" 36,0 procent.

Tallene for omsætning og driftsoverskud i Nets' regnskab er en anelse bedre end ventet. Til gengæld skuffer afdelingen, der blandt andet håndterer dankortet, en smule.

På bundlinjen landede koncernen et overskud før skat på 233 millioner kroner. Efter skat lyder det på 202 millioner kroner.

Nets blev børsnoteret 23. september sidste år.

Virksomheden driver dankortet, betalingsservice og har en aftale med den danske stat om at varetage driften af NemID. Sammen med PostDanmark ejer Nets også e-Boks.

Der har den seneste tid været flere rygter om, at Nets ville overtage andre firmer eller selv blive overtaget. Det vil ledelsen i Nets dog ikke forholde sig til i kølvandet på kvartalsregnskabet.

- Det er klart, at man skal være både døv og blind, hvis man ikke har lagt mærke til, at der er spekulationer omkring os. Og de konkrete spekulationer har jeg egentlig ikke nogen kommentar til, siger Klaus Pedersen, finansdirektør hos Nets, ifølge Ritzau Finans.

- Det, der er vigtigt for os, er at drive den her forretning bedst muligt og levere nogle solide resultater til vores investorer og aktionærer, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hovedvej flyder med gylle: 'Der...
bt.dk
Kritisk fase i Forligsen: Flere...
bt.dk
FCK's nye superstjerne: Ville sgu...
bt.dk
Så du ham? Verdensstjerne rendte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx