Af - 03/08-14 20:32

Efter rørende brev: Lego hører lille piges bøn om flere Lego-pigerEfter rørende brev: Lego hører lille piges bøn om flere Lego-piger

En lille pige fik stor opmærksomhed grundet et brev, hun skrev til Lego. Nu har firmaet handlet efter hendes ønske.

storybild

En palæontolog med et T-rex-skelet, en kemiker ved sit laboratorie og en astronom med sit teleskop. Nu er der i hvert fald tre Lego-kvinder, der har rigtige jobs. (Billede: Lego)

- Jeg vil gerne have, at I laver flere Lego-piger og lader dem gå på eventyr og have det sjovt, okay!?!

Sådan slutter et sødt, håndskrevet brev, der for et halvt års tid siden gik verden rundt. Brevet var skrevet af syv år gamle Charlotte Benjamin, der klagede til den verdensomspændende danske legetøjskoncern Lego over manglen af kvindelige Lego-figurer.

Syv-årig pige sviner kedeligt LEGO
Syv-årig pige sviner kedeligt LEGO

Og nu lader det til, at Lego har hørt efter. Firmaet har således netop udgivet serien ‘Research Institute’, der består af tre forskere og deres laboratorier: En palæontolog, en astronom og en kemiker. Alle kvinder, naturligvis.


Greenpeace: Lego skal stoppe ’sort samarbejde’ med Shell
Greenpeace: Lego skal stoppe ’sort samarbejde’ med Shell

Lego ikke har meldt ud, om Charlotte Benjamins brev har været en medvirkende faktor til produktionen, men ‘Research Institute’ passer unægteligt perfekt til det, den lille pige efterspurgte:

- Jeg var i en butik i dag og så Lego i to sektioner. Pigernes var pink og drengenes var blå. Det eneste, pigerne lavede, var at sidde stille, ligge på stranden og shoppe. De havde ikke nogle jobs. Drengene tog på eventyr, arbejdede, reddede folk og havde jobs.

Vanvittig Lego-rekord: Så meget tjente den danske familie i 2013
Vanvittig Lego-rekord: Så meget tjente den danske familie i 2013

Nu er der i hvert fald tre Lego-kvinder, der har et job. Det kan Charlotte Benjamin og andre nyde for 180 kroner - når Lego-shoppen ellers er færdige med at melde udsolgt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Tre danske byer vil ændre navn
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert om...
bt.dk
Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx