10/01-18 09:09; Opdateret: 10/01-18 09:42

Stærk vind øger ventet overskud i Ørsted med 1,5 milliarderStærk vind øger ventet overskud i Ørsted med 1,5 milliarder

Kraftig vind i slutningen af året er med til at øge overskuddet mere end ventet hos det tidligere Dong Energy.

storybild

København. Energigiganten Ørsted havde fremgang på flere fronter hen mod slutningen af 2017.

Det får det tidligere Dong Energy til at opjustere forventningerne til overskuddet på årets drift med 1,5 milliarder kroner.

Ørsted forventer nu, at driftsoverskuddet før af- og nedskrivninger løber op i 22,5 milliarder kroner for 2017. Den tidligere forventning var omkring 21 milliarder kroner.

- Stigningen skyldes primært en stærk indtjening fra vores producerende havvindmølleparker i slutningen af året - herunder fra kraftigere vind og en hurtigere indfasning af produktion fra de nye parker Race Bank og Walney Extension, lyder det.

Desuden var indtjeningen fra partnerskabsaftaler og værdien af gas på lager bedre end ventet, tilføjer Ørsted.

Ørsted har ifølge Ritzau Finans opjusteret flere gange i løbet af året. I februar lød forventningen til driftsoverskuddet på 15-17 milliarder kroner. Men salg af havmølleparker har ført til opjusteringer i august, november og december.

Hvordan det samlede regnskab skal gøres op, afslører Ørsted 1. februar. Her offentliggør selskabet sin årsrapport for 2017.

Der har dog ikke lutter været gode nyheder for det tidligere Dong på det seneste. I starten af januar skrev Berlingske, at tre efterkommere af H.C. Ørsted vil lægge sag an mod det tidligere Dong, der i efteråret tog navn efter den afdøde videnskabsmand.

De er klar til at gå rettens vej for at få Dong til at droppe navnet.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx