Af - 08/10-14 15:30; Opdateret: 08/10-14 16:47

Pengemaskine: Overhold det, du lover - eller betal en 'bøde'Pengemaskine: Overhold det, du lover - eller betal en 'bøde'

Hvis du har nogle mål i livet, du gerne vil opnå, kan en ny web-tjeneste hjælpe dig: Hvis du ikke gennemfører, koster det penge.

storybild

(Billede: screndump)

Forfattere og coaches har skrevet tykke selvhjælpsbøger om, hvordan man kan opnå sine personlige mål i livet.

Men hvad hjælper det, når der alligevel ikke er nogle konsekvenser ved at droppe de flotte løfter om at tabe fem kilo, kvitte smøgerne eller være en bedre mor?

Derfor har en iværksætter udtænkt en smart idé, der tvinger folk til at leve op til deres mål - og samtidig kan blive en særdeles god forretning: GoFuckingDoIt.com.

Simpel idé tog ham 8 timer - nu ruller millionerne ind
Simpel idé tog ham 8 timer - nu ruller millionerne ind

Med tjenesten kan du låse et pengebeløb fast, som trækkes fra din bank-konto, hvis du ikke overholder “aftalen” med dig selv.

- Da jeg var studerende, delte jeg en lejlighed med min ven Timo. Vi gav hinanden bøder på omkring 5 dollars, hvis ikke vi tog opvasken inden for 24 timer. Det virkede, skriver den hollandske iværksætter Pieter Levels på sin blog.

Ung fyr løser problem for tusindvis af mennesker
Ung fyr løser problem for tusindvis af mennesker

Brugerne definerer selv deres mål, deadline samt et beløb mellem 25 og 1000 amerikanske dollars, der bliver overført til ejeren af hjemmesiden, hvis det for eksempel ikke lykkes at sænke alkoholforbruget eller skrive specialet færdigt.


En “dommer”, der kan være en ven, kæreste eller kollega, får efter deadline en mail, hvor vedkommende skal afgøre, om personen er kommet i mål.

Og selv om det er få uger siden, at GoFuckingDoIt blev lanceret, har mange allerede taget udfordringen op. På siden fremgår det, at 462 personer indtil videre har sat 40.993 dollars på højkant.

- Jeg vil løbe en maraton den 12. oktober 2014, ellers skal jeg betale, skriver Twitter-brugeren Erin Rose Larsen eksempelvis.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

8-årig dreng er blevet fundet
bt.dk
Officielt: FCK præsenterer ny spiller
bt.dk
Slut med smøger på stranden: Her...
bt.dk
Magnussen får god nyhed efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx