Af Sebastian Kirk - 13/04-18 22:41

Har du Android? Disse mærker snyder dig mestHar du Android? Disse mærker snyder dig mest

Flere producenter af Android-telefoner negligerer tilsyneladende vigtige opdateringer fra Google, viser ny rapport.

storybild

Flere udviklere af telefoner med Googles Android-styresystem lyver tilsyneladende om de nyeste sikkerhedsopdateringer, viser en ny rapport. (Billede: DADO RUVIC)

Hvis du har en Android-telefon, kan du ikke være sikker på, at du har den nyeste sikkerhedssoftware fra Google installeret.

Således viser en ny rapport fra den tyske virksomhed Security Research Labs (SRL), at nogle producenter af telefoner med Googles styresystem i nogle tilfælde lyver om, at brugernes enheder er fuldt opdaterede. Det skriver Wired.

Ingeniører fra SRL har over to år undersøgt 1.200 telefoner fra 13 forskellige producenter. Her fandt de for alle undtagen Google selv tilfælde af, at sikkerhedsopdateringer, der fremgik af telefonernes instillinger, simpelthen ikke var blevet installeret.

»Vi fandt ud af, at der er en kløft mellem de påståede opdateringer og de opdateringer, der rent faktisk er installeret på en enhed. Den kløft er lille for nogle enheder og ret markant for andre,« siger SRL-direktør Karsten Nohl til Wired.

Han og kollegaen Jakob Lell vil i dag gå i dybden med deres resultater ved sikkerhedskonferencen Hack in the Box i Amsterdam. Og der er nogle producenter, der bør have røde ører, mener han:

»Vi opdagede flere producenter, der ikke installerede en eneste opdatering, men blot ændrede datoen for seneste opdatering flere måneder ad gangen. Det er bevidst bedrag, og det sker ikke ret ofte.«

Google påpeger over for Wired, at nogle af de undersøgte enheder ikke er certificerede Android-produkter, og at moderne Android-telefoner i øvrigt er yderst sikre, selv hvis de nyeste sikkerhedsopdateringer ikke er installeret.

»Men det her er vigtig forskning,« siger en repræsentant og supplerer, at man vil gennemgå rapporten nøje og tage ved lære heraf.

Snyd med software

Antallet af manglende opdateringer i gennemsnit pr. enhed:

  • 0-1 fejl: Google, Sony, Samsung, Wiko
  • 1-3 fejl: Xiaomi, Oneplus, Nokia
  • 3-4 fejl: HTC, Huawei, LG, Motorola
  • 4+ fejl: TCL, ZTE

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand fundet svært kvæstet af skud på...
bt.dk
Ny tendens ved aftenbordet:...
bt.dk
Tv-kanal relancerer ikonisk tv-program
bt.dk
'Diva'-Rikke afslører: Det skete der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx