Af - 19/09-16 15:31; Opdateret: 19/09-16 18:21

10 kendte logoer med skjulte betydninger10 kendte logoer med skjulte betydninger

Mange af de logoer, vi bombarderes med i dagligdagen, er langt mere kreative, end vi tror.

storybild

Coca Cola har en lille smule af Danmark i sit logo. (Billede: Scanpix/arkiv)

Når du lukker øjnene og tænker på Coca Cola, ser du sikkert de hvide bogstaver på den røde baggrund. Men vidste du, at Coca Colas logo gemmer på en hemmelighed? Kigger man godt efter, kan man faktisk spotte flere betydninger hos mange af de populære brands. Indy100 har lavet en liste over 10 kendte logoer og deres dobbeltbetydninger.

Toblerone

Den schweiziske chokolade er kendt for sit logo, der forestiller Matterhorn-bjerget i alperne. Men hvis du kigger ekstra godt efter, kan du se en bjørn på bjergsiden.

Coca Cola

Coca Cola har faktisk en lille smule dansk i sig. 'O'-et i 'Cola' gemmer på et lille dannebrogsflag. Da Coca Cola opdagede finurligheden, besluttede de at beholde flaget, fordi Danmark jo trods alt er det lykkeligste land i verden.

NBC

Mange ved måske allerede, at den amerikanske tv-station NBC's logo forestiller en påfugl, men der ligger endnu en historie bag de mange farver. I 1950'erne var NBC ejet af tv-fabrikanten RCA, der lige var begyndt at lave farvefjernsyn. For at øge deres salg, lavede NBC det farverige logo, så dem med sort-hvid fjernsyn fik lyst til at skifte til farver.

BMW

Det hvide i BMW-logoet repræsenterer en propel i bevægelse, og det blå repræsenterer himmelen. BMW har rødder i luftfartsindustrien tilbage til 1916, og logoet er en slags hyldest til virksomhedens historie.

Amazon

Amazons logo har to betydninger. Den gule pil fungerer både som smilet i et ansigt og som en pil, der peger fra A til Z (det engelske alfabets længde).

Pentagon

Ørnen, kloden og stjernerne får logoet for Pentagons cyber-afdeling til at ligne ethvert andet officielt amerikansk logo, men den inderste gyldne ring med 32 numre er i virkeligheden en kode for cyberafdelingens manifest.

The Bronx Zoo

Zoologisk Have i The Bronx i New York har et rigtig fint giraf-logo, men kigger man nærmere mellem girafernes ben, bliver det endnu finere - hullerne danner nemlig New Yorks skyline.

LG

Det er let nok at spotte, at LG's logo er en blinke-smiley, men mange har også påpeget, at logoet ligner en udgave af Pacman.

FedEx

Leverings-servicen FedEx har et ganske simpelt logo. Men har du nogensinde lagt mærke til pilen mellem bogstaverne 'E' og 'x'?

Baskin-Robbins

Verdens største is-kæde Baskin-Robbins har 31 forskellige smagsvarianter - derfor gemmer kædens logo også på tallet '31', hvis man kun ser på det lyserøde i logoet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx