Af - 27/05-14 09:15

Manchester United har tabt en halv milliardManchester United har tabt en halv milliard

Manchester United styrtbløder efter elendig sæson. Brandværdien er nedskrevet med over en halv milliard kroner.

storybild

Der har ikke været meget at glæde sig over i den forgangne sæson for Manchester United-legenden Ryan Giggs, som i dag er assistenttræner i storklubben. Med en samlet 7. plads er United dømt ude af næste runde af Champions League og adgangen til tv-millionerne. (Billede: polfoto/arkiv)

En svag sæson på grønsværen sætter sig nu som røde tal hos Manchester United. Den engelske storklubs brandværdi er faldet med ikke mindre end 537 millioner kroner sammenlignet med sidste år, hvor klubben havde en brandværdi på 4.047 millioner kroner.

Det viser en analyse fra Brand Finance, skriver bbc.com.

United-stjerne stopper karrieren
United-stjerne stopper karrieren

Brandværdien har blandt andet betydning for, hvor meget merchandise klubben kan sælge på det globale marked og ikke mindst for, hvor mange penge klubben kan hive ud af sponsorerne.

Manchester United ligger nu nummer tre på fodboldverdenens brand-barometer. Nummer et er mægtige Bayern München efterfulgt af de nykårede Champions League-vindere fra Real Madrid.

Forfatterne bag rapporten fra Brand Finance vurderer, at god økonomistyring har skærmet Uniteds mod mere alvorlige skader på brandværdien.

Så er det officielt: Han er Man Uniteds nye manager
Så er det officielt: Han er Man Uniteds nye manager

Men i rapporten hedder det også, at endnu en sæson i fodboldens ødemark – uden for Champions League – vil få brandværdien til falde dramatisk, og at sponsorerne vil være væsentlig mindre interesserede i at blive forbundet med de røde djævle.

United misser europæisk plads i Premier League
United misser europæisk plads i Premier League

Brand Finance definerer brandværdi, som den pris en anden part er villig til at betale for at benytte et specifikt brand.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Overraskende opråb fra rigmand kendt...
bt.dk
Ny dildo har genial funktion:...
bt.dk
Patient døde da sygeplejerske faldt i...
bt.dk
Michael er sporløst forsvundet:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx