Af Jeppe Elkjær Andersen - 10/11-17 12:29

McDonald's er på vej med mange nye restauranter i DanmarkMcDonald's er på vej med mange nye restauranter i Danmark

Det går godt for McDonald's i Danmark. Og det er gode nyheder for dig, hvis du elsker at spise Big Mac, Chicken McNuggets, Mighty McMuffin Beef eller en af de mange andre varianter af fastfood, som kæden ligger inde med. McDonald's har nemlig planer om at åbne adskillige nye restauranter over de kommende år.

storybild

McDonald's i Danmark forventer at åbne adskillige nye restauranter over de kommende år. ARKIVFOTO. (Billede: FRED PROUSER)

Det skriver Fødevarewatch.

Det er i et interview med McDonald's Danmarks administrerende direktør, Joachim Knudsen, de nye planer kommer frem. Det gør de på bagkant af, at det i disse år går rigtig godt for burgerkæden herhjemme.

Selv slår Joachim Knudsen fast, at 2017 ser ud til at blive McDonald's i Danmarks bedste år, siden den første restaurant slog dørene op i 1981. Og det ser i det hele taget godt ud i disse år.

Fra 2015 til 2016 steg omsætningen med 6,4 procent og blev på 2,1 milliarder kroner for kædens 88 danske restauranter.

Nye restauranter på vej

De penge kan hurtigt komme til at få ben at gå på. Joachim Knudsen fortæller nemlig, at kæden går med planer om at udvide.

»De seneste 10 år har vi dels lukket enkelte restauranter, der ikke stod mål med fremtidige behov, og dels åbnet nye og altså samlet set vedligeholdt antallet af restauranter i Danmark. I de kommende 10 år forventer vi at udvide antallet af restauranter. Det er endnu for tidligt at sige med præcist hvor mange, men det er ikke urealistisk, at vi kommer op på i alt 100 restauranter,« siger Joachim Knudsen til mediet.

Hvor de nye restauranter skal åbnes, og hvornår de forventer at åbne, kommer han ikke nærmere ind på.

Han fortæller dog, at på trods af et stigende fokus på sundhed med for eksempel et større udvalg af salater på menuen, så er det fortsat burgere og pomfritter, der sælger bedst hos fastfood-kæden.

McDonald's Danmark blev tidligere på året solgt til den britiske rigmand Guy Hands i det, der hedder et franchise-køb. Han har dermed ejerskabet over de bygninger, som de 88 restauranter ligger i. Desuden har han det sidste ord på det overordnede plan, mens de enkelte franchise-tagere driver deres restauranter.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fem danskere fortæller: Jeg var utro...
bt.dk
Stjerneadvokat om Peter Madsen: 'Det...
bt.dk
'Badehotellet' mister sin stjerne: Nu...
bt.dk
Pizzeria-ejer idømt to års fængsel:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx