22/11-17 09:14; Opdateret: 22/11-17 12:39

Sportslig succes får Brøndby til at tro på bedre bundlinjeSportslig succes får Brøndby til at tro på bedre bundlinje

Fodboldklubben Brøndby ser et mindre underskud i år end ventet, da det går bedre på grønsværen.

storybild

København. På grund af bedre sportslige resultater end ventet opjusterer Brøndby IF sine finansielle forventninger til 2017.

Brøndby forventer nu et underskud på 22-26 millioner kroner før skat mod tidligere et underskud på 24-32 millioner kroner før skat.

- Brøndby IF har realiseret bedre sportslige resultater end indregnet i forventningerne til årets resultat med en andenplads efter runde 13, og med en aktuel førsteplads, skriver Brøndby i regnskabet.

Klubben har efter flere år med svingende sportslig succes, haft en forrygende start på sæsonen 2017/2018 i den bedste danske række.

I årets første ni måneder har Brøndby omsat for 106,9 millioner kroner. Det er over seks millioner kroner mere end i samme periode sidste år.

Samlet er der tabt 13,5 millioner kroner i perioden. Det er lidt lavere end sidste år, hvor salget af Riza Durmisi til spanske Real Betis sendte en del kroner i kassen.

I år har transferaktiviteter givet et underskud på 2,4 millioner kroner mod et plus på 8,2 millioner kroner i samme periode sidste år.

Samlet er det et finansielt noget sundere Brøndby, der præsenterer regnskab i år set i forhold sidste år. Siden dengang har rigmanden Jan Bech Andersen og andre aktionærer skudt 124 millioner kroner i klubben.

Det har sendt Brøndby IF's samlede forpligtigelser - gæld i alle dens former - ned fra 112,6 millioner kroner til 57,3 millioner kroner. Egenkapitalen - der basalt viser, hvad et selskab har at rutte med - er næsten tredoblet til 140 millioner kroner.

I årets første ni måneder er entré-, tv- og præmieindtægter faldet en smule for Brøndby IF til 42,1 millioner kroner. Til gengæld er indtægterne fra sponsorer og partnere steget med små 10 millioner kroner til 37,1 millioner kroner.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet advarer: Det her tilbud ER...
bt.dk
Politiet: Død person fundet i bil med...
bt.dk
Ekspert slår alarm: 'Det her er den...
bt.dk
50-årig verdensstjerne skal være far
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx