Af - 28/01-14 10:31

Så hurtigt er dit internet om få årSå hurtigt er dit internet om få år

Inden for en overskuelig årrække bliver det ellers nye 4G-netværk erstattet af efterfølgeren - det superhurtige 5G.

storybild

I 2020 kommer der fart på, når du surfer på nettet med 5G-teknologi. (Billede: Polfoto/Ryan Etter)

I Sydkorea har regeringen for nyligt afsat 8,1 milliarder kroner til at udvikle den næste generation af netværk - det såkaldte 5G.

Dermed kan koreanerne, der i forvejen har verdens hurtigste internet, se frem til at kunne downloade en film på bare ét sekund, når teknologien ruller ud i 2020.

Her får du Danmarks hurtigste internet
Her får du Danmarks hurtigste internet

Men Danmark er langtfra bagud på internethastighed. På Aalborg Universitet arbejder professor Petar Popovski og hans kolleger på Institut for Elektroniske Systemer således også på at udvikle 5G, og man regner med at erstatte det nuværende 4G i 2020.

- Alt, der kan forbindes, skal forbindes til internettet: Biler, legetøj og så videre. Problemet er ikke hastigheden, men at der hele tiden er forbindelse til de mange enheder, siger Petar Popovski.

Målet for 5G er en gennemsnitlig hastighed, der er mindst 10 gange så hurtig som i dag, samt en langt mere stabil forbindelse.

- Man kan få rigtig god hastighed på 4G, men man kan også hurtigt få dårligt signal. Med 5G vil vi gerne kunne garantere, at man som minimum kan få 300 megabyte i sekundet 95 procent af tiden, siger Petar Popovski.

Gratis wifi på vej i flere kommuner
Gratis wifi på vej i flere kommuner

Teleanalytiker John Strand mener da heller ikke, at hastighed er alt.

- Mange tror, at hvis man bare skruer op for hastigheden, bliver det hele meget bedre. Men det svarer til at putte flere sider i en avis eller skrue op for musikken - det bliver det ikke nødvendigvis bedre af, siger han.

Han påpeger desuden, at der ikke er nogen grund til at se op til koreanerne.

- Vi har noget af verdens bedste teleinfrastruktur og nogle af de laveste priser blandt OECD-landene. Der er ingen grund til mindreværdskomplekser i forhold til Sydkorea, siger John Strand.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Køkkenets store bakteriebombe: Næsten...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Far til 14-årig pige i koma: 'Gid det...
bt.dk
Chokfyring i Superligaen: Fyrer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx