Af - 10/04-14 07:04

Populær ordning har bremset sort arbejdePopulær ordning har bremset sort arbejde

68 procent af landets byggefirmaer oplever, at håndværker-fradraget har mindsket det sorte arbejde meget. Tal fra Danmarks Statistik peger i samme retning.

storybild

Håndværker-fradraget har mindsket mængden af sort arbejde, mener et flertal af landets byggefirmaet. (Billede: BIRCH ANDERS)

I løbet af de seneste år har over en million danskere benyttet sig af BoligJob-ordningen, der gør det muligt at trække op til 15.000 kroner fra i skat for udført håndværk i hjemmet.

Og det har ikke blot øget antallet af job i branchen - det har også mindsket mængden af sort arbejde betydeligt, lyder meldingen fra et klart flertal af de danske byggevirksomheder.

I en ny undersøgelse, som Håndværksrådet har foretaget, svarer 68 procent af de adspurgte virksomheder, at ordningen reducerer det sorte arbejde meget.

Usikkerhed om håndværkerfradragets fremtid
Usikkerhed om håndværkerfradragets fremtid

- Forskellen på, hvad hvidt og sort arbejde koster, er blevet mindre med håndværker-fradraget, og derfor vælger folk den lovlige løsning, siger Frank Korsholm, der er afdelingschef i Håndværksrådet.

Tal fra Danmarks Statistik peger i samme retning: Den seneste opgørelse fra efteråret 2013 viser, at antallet af personer, der selv tilkendegiver, at de har arbejdet sort, er faldet med 27 procent på et år.

Regeringen har dog været tilbageholden med at love en forlængelse af den nuværende ordning, der udløber til nytår.

Lise raser over fradrags gak-gak: Det er vanvittigt!
Lise raser over fradrags gak-gak: Det er vanvittigt!

- Jeg konstaterer blot, at det er politisk aftalt, at den stopper, hvis ikke man beslutter andet. Så det vil ikke komme bag på nogen, hvis man enten ændrer ordningen eller helt afslutter den, siger Socialdemokraternes erhvervsordfører Benny Engelbrecht.

Han efterlyser en mere »objektiv og målbar information« om fradragets effekt på beskæftigelsen og det sorte arbejde.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Mand sigtet: Halalslagtede geder i...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx