Af - 05/01-14 16:37; Opdateret: 06/01-14 09:23

Dansker kan snart score kassen på sin appDansker kan snart score kassen på sin app

Heini Zachariassen har flyttet sig selv og sin familie til Silicon Valley i håb om at tjene store penge på sin app, der allerede er meget populær.

storybild

Scan og bedøm. Med Vivino kan man let se, hvad andre synes om den vin, man drikker. Den danske skaber regner med at kunne tjene mange penge på appen inden længe. (Billede: Vivino/Facebook)

I august rykkede 40-årige Heini Zachariassen sig selv og familien fra Amager til tech-industriens Mekka, Silicon Valley i San Francisco, hvor han har planer om at nyde godt af indtægterne fra hans smartphone-app.

Appen Vivino kan giver brugeren diverse oplysninger om deres vin ved at scanne etiketten, og den er verdens bedste af sin slags. Således er den i top ti i mad og drikke-kategorien i Apples App-store, og i alt har den 2,7 millioner brugere. Men Heini Zachariassen tjener ingen penge. Endnu.

- Lige nu handler det om at få brugere. Vi skal have ti millioner brugere inden for et år, så kan vi begynde at tale forretningsmodel, siger den tålmodige iværksætter til epn.dk.

Millioner er afhængige af simpelt mobilspil
Millioner er afhængige af simpelt mobilspil

Skal man tjene penge på apps, er det nemlig ikke længere nok at tage seks kroner for den. Der skal samarbejdsaftaler og sponsorer til, hvis man vil have fat i de rigtig gode penge. Og det vil Heini Zachariassen. Han har endnu ikke forretningsmodellen klar, men et eksempel kunne være en aftale med leverandører, så Vivino kan tilbyde brugeren at levere seks flasker af den vin, der lige er blevet scannet. En del af det salg går så til Vivino.

Heini Zachariassen har allerede rejst 50 millioner kroner, og både han og hans investorer er klar på at vente til tiden er inde.

- ‘Du kan altid sælge vin, men du kan ikke altid blive nummer et,’ siger de til mig. Vinduet er der nu til at få en førerposition, så det går vi efter, siger han til epn.dk.

Tilflytningen til San Fransisco har givet ham mulighed for både at møde folk fra Google, Facebook og Apple, og til diverse arrangementer møder han journalister fra store, internationale tech-medier - og han fornemmer bestemt, at der er penge at hente i Silicon Valley.

Michael Laudrup scorer kassen på vin-import
Michael Laudrup scorer kassen på vin-import

- Her er glohedt lige nu. Forestillingen om, at det er svært at rejse penge, holder ikke. Faktum er nok, at det er svært at lave et produkt, der kan skaffe nok brugere, siger Vivino-stifteren og tilføjer:

- Men har du det, er det nemt. Brønden er bestemt ikke ved at løbe tør. Det er med at springe på nu, for det varer nok ikke ved.

Heini Zachariassen arbejder hårdt på at hans app skal blive større og forblive den bedste i verden. Og selvom pengene lige nu er små, kan han holde sig kørende i halvandet år endnu, før han enten skal rejse ny kapital eller sætte gang i indtjeningen på Vivino.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Familien efterlyser 27-årige Julia:...
bt.dk
Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Oliver Bjerrehuus om ny...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx