Af - 13/04-16 06:14; Opdateret: 13/04-16 08:11

Her er chefen, der betaler sine ansatte for at sove længeHer er chefen, der betaler sine ansatte for at sove længe

Mark Bertolini, direktør for det amerikanske forsikringsselskab Aetna, betaler sine ansatte for at sove nok om natten.

Bildstrecke im Grossformat »

Direktøren for det amerikanske forsikringsselskab Aetna, Mark Bertolini, har fundet en måde at sikre sig, at hans ansatte altid er friske og veludhvilede. Han betaler dem nemlig for at få nok søvn, skriver CNBC.

Interesserer du dig for arbejdsforhold, og vil du opdateres med artikler om emnet? Så like MX Penge på Facebook.

Bertolini fortæller, at de ansatte bruger fitnessmålere til at holde øje med deres søvnmønstre, efter at Aetna sidste år startede en ordning, der skal tilskynde medarbejderne til at sove mindst syv timer hver nat.

Han mener nemlig, at der er en direkte sammenhæng mellem søvn, de ansattes produktivitet og virksomhedens profit.

- Hvis de kan bevise, at de sover mindst syv timer i 20 dage i træk, betaler vi dem 25 dollars (ca. 163 kr. red.) pr. nat og op til 500 dollars (ca. 3.300 kr. red.) om året, siger han til CNBC.

Bertolini bakker sin teori op med et studie foretaget af forskere fra Duke University, der undersøgte firmaets wellness-program med tilbud om yoga, meditation og bedre information om søvn.

Studiet viste nemlig, at Aetnas wellness-tilbud har resulteret i 69 minutters ekstra produktivitet pr. medarbejder om måneden.

Derfor får du søvn i øjnene om morgenen
Derfor får du søvn i øjnene om morgenen

Også Arianna Huffington, chefredaktør hos Huffington Post, der for nylig har skrevet en bog om betydningen af søvn, slår et slag for, at det ikke skal undervurderes, at en virksomheds ansatte får sovet nok om natten.

- Det ændrer virkelig den kulturelle illusion, de fleste virksomheder har opereret inden for, der handler om, at jo mere udmattede og udbrændte de ansatte er, jo mere produktive er de, siger hun til CNBC.


LÆS OGSÅ: Dette må være 'drømmejobbet': Han får løn for at sove

LÆS OGSÅ: Gik du sent i seng? Det kan måske ses på vægten

LÆS OGSÅ: Efter en bytur: Sådan får du den bedste søvn

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx