Af - 04/03-14 13:37; Opdateret: 04/03-14 13:47

Norge angriber Danmark i smør-krigNorge angriber Danmark i smør-krig

Den norskejede magarineproducent Dragsbæk går til angreb på Arla og danske Lurpak i en ustoppelig smør- og margarinekrig. Luften er fed af beskyldninger om snyd og vildledning.

storybild

Under låget på Lurpak Smørbar findes på et oblat en reklame for Lurpak Smør. Det selv om Arla har lovet ikke at markedsføre smør-produktet i forbindelse med blandingsproduktet. Arla har ikke ønsket at svare på, hvorfor dette løfte bliver brudt. (Billede: Christian Kloster)

To ærkefjender i den skandinaviske fødevareindustri finder igen knivene frem i en årelang smørkrig.

Igen er det Norge, som angriber. Mere præcist Dragsbæk, der ejes af den megastore norske fødevarekoncern Orkla, som producerer blandingsproduktet Bakkedal.

Folk tror Lurpak Smørbar er smør
Folk tror Lurpak Smørbar er smør

Bakkedal konkurrerer med danske Arlas blandingsprodukt Lurpak Smørbar, som nogle forbrugere tror er smør, fordi Lurpak er et kvalitetsmærke for smør.

I virkeligheden er der tale om et blandingsprodukt à la Kærgården og Bakkedal.

Arla beskyldes for at pumpe mælkeprisen op
Arla beskyldes for at pumpe mælkeprisen op

Så Dragsbæk og dens organisation Margarine Foreningen har i otte år forsøgt at få Arla, en højesteretsdommer, en fødevareminister, Fødevarestyrelsen og andre til at stoppe, det de kalder unfair konkurrence.

Men uden held. Så nu prøver Magarine Foreningen med endnu et angreb.

Eksempelvis har foreningen hyret et pr-bureau, der har kontaktet denne avis med en undersøgelse, der skal vise, at forbrugerne bliver snydt.

Arla taber til Dan Jørgensen i krig om ko
Arla taber til Dan Jørgensen i krig om ko

- Og vi overvejer endnu retssag mod Arla, for de er nogle snydepelse. De kommer billigt olie i et produkt, folk tror er smør. Det skal stoppes. Vi giver ikke op, siger Frederik Madsen, advokat i Margarine Foreningen.

Endelig har Margarine Foreningen krævet at møde med politikerne i folketingets Fødevareudvalg for at få dem til at gribe ind.

Arla snyder med 24 timers-garanti
Arla snyder med 24 timers-garanti

Arla afviser enhver kritik og afværger angrebet køligt.

- Fødevarestyrelsen har afgjort at markedsføringen af Lurpak Smørbar ikke er vildledende og det har Højesteret senere stadfæstet, skriver Arla-direkør Hanne Søndergaard i et svar.

Har Arla kommet gær i sin skyr?
Har Arla kommet gær i sin skyr?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx