Af Ritzau - 06/10-16 13:08

Sådan påvirker Samsung-eksplosion DanmarkSådan påvirker Samsung-eksplosion Danmark

Passagerer måtte forlade fly i USA, efter at en Samsung-mobil udsendte røg i kabinen. Nu vil Samsung undersøge sagen, oplyser selskabet.

storybild

Samsung må udskyde lanceringen af selskabets nyeste smartphone, Galaxy Note 7, efter at telefonens batteri i flere tilfælde er eksploderet. (Billede: Free/Pressefoto, Samsung.)

Koreanske Samsung har stadig store problemer med batterierne i smartphone-modellen Galaxy Note 7.

Onsdag måtte passagererne på et amerikansk passagerfly evakueres, da en Samsung Galaxy 7 Note-telefon begyndte at udsende røg i kabinen, skriver mediet The Verge.

Det er desværre ikke nyt, at den pågældende model kan bryde i brand. Men det kommer bag på ejeren af den pågældende telefon, at hans version nu er involveret, da Samsung ellers havde sagt god for sikkerheden, siger han til The Verge.

Telefonens IMEI-nummer og andre kendetegn på bl.a. emballagen indikerer således, at telefonen ikke burde være påvirket af de problemer med batteriet, der har skabt livsfarlige situationer for en række andre Galaxy Note 7-ejere.

Umiddelbart efter lanceringen af Galaxy 7 Note i sidste måned tilbagekaldte sydkoreanske Samsung omkring 2,5 millioner enheder.

Det skete efter flere tilfælde af, at mobilen pludselig brød i brand. Årsagen menes at være ustabile batterier.

Samtidig bad Samsung sine kunder om at stoppe med at bruge telefonen. Men selv om sagen fra USA nu indikerer, at Samsung ikke har løst problemet med batterierne, vil selskabet dog ikke bekræfte, at de nye versioner af Galaxy Note 7 har problemer med sikkerheden.

- Indtil vi har haft mulighed for at teste den pågældende telefon, kan vi ikke bekræfte, at sagen nvolverer den nye Note 7. Vi arbejde rtæt sammen med de lokale myndigheder og Southwest (flyselskabet, red.) for at få fat på telefonen og bekræfte årsagen. Mere kan vi ikke sige på nuværende tidspunkt, skriver Hanna Brenner, Communcations Manager hos Samsung, i en mail til Ritzau Fokus.

Indtil videre bør episoden ikke give anledning til bekymring for danskere forbrugere, hvis telefonen ellers er bestilt hos et dansk teleskab, oplyser man hos Telia og 3.

Det har nemlig endnu ikke været muligt at købe Galaxy Note 7 i butikkerne herhjemme.

- Vi har modtaget en del forudbestillinger på den, og efter det kom frem, at Samsung havde problemer med batteriet i Note 7, informerede vi kunderne om, at leveringsdatoen var udskudt. Vi afventer fortsat information fra Samsung om, hvornår vi kan modtage Galaxy Note 7 på lager og sende dem ud til kunderne, oplyser Rikke Juul Hansen, Head of PR & Communications hos 3.

Selskabet har en klar forventning om, at Galaxy Note 7 kommer i salg, når Samsung har fået løst problemet med batteriet.

Men hvornår det sker, kan hverken 3 eller Telia svare på. Og indtil da kan man stadig vælge at annullere sin bestilling.

- Det kedelige svar er, at vi fortsat afventer svar om leveringstidspunkt fra Samsung, siger pressechef i Telia, Rasmus Avnskjold.

Den amerikanske passager fortæller til The Verge, at han havde slukket apparatet, inden flyet skulle lette. De amerikanske flymyndigheder har ifølge Reuters bekræftet, at det var en mobil fra Samsung, der var årsag til røgen på flyet.

/ritzau/FOKUS

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx