Af - 03/04-14 20:05

Kvickly sælger drukspil i børnehøjdeKvickly sælger drukspil i børnehøjde

Kvickly, der markedsfører sig med ansvarlighed, sælger et drukspil, som markedsføres med, at det er fedt at brække sig. Rystende, lyder kritikken. Vi fjerner det nu, lover Kvickly.

storybild

På brættets felt med en sort maskot står: Du er landet på Pukemaster og skal derfor bunde. Du er nu Pukemaster og skal drikke en tår hver gang en anden skal skal drikke. Du er Pukemaster, indtil en ny lander på Pukemaster. Andre steder opfordres til, at man drikker en ølbong, som er et aggregat, der hurtigt skyder en øl ned i munden på en person. (Billede: Christian Kloster)

Da metroxpress tirsdag kontaktede foreningen Alkohol & Samfund for at få en kommentar til, at Coop-kæden Kvickly sælger sig på sundhed og samtidig sælger det hardcore drukspil Pukemaster, troede direktør Johan Damgaard Jensen, at der var tale om en aprilsnar.

Men op af onsdagen blev han overbevist om, at, at det er det ikke.

For i Kvickly i Nørrebrogade i København står snesevis af de kontroversielle dansk udviklede druk-brætspil stablet i børnehøjde.

Pukemaster-Maskotten på æskerne har opkastninger, og det får også børn, unge og andre, som følger spillets anvisninger, for de skal 'bunde' genstande og drikke helt vildt.

Også på Facebook markedsføres spillet med bræk. Her vises billeder af unge, som bliver ydmyget, efter de har brækket sig og fået blackout.

»Det er direkte rystende, at se Coop, som påstår at være en ansvarlig virksomhed, som støtter danskernes til sunde valg, sælger dette drukspil i børnehøjde,« siger Johan Damgaard Jensen.

»Det er helt grotesk. Der må næsten være sket en fejl hos Coop, som bør fjerne det for at bevare sin troværdighed,« fortsætter han.

»Vi er enige helt i kritikken,« siger Coops informationsdirektør Jens Juul Nielsen

»Det er ikke et produkt for os. Vores indkøbere har to gange sagt nej tak, men en driftig sælger har haft held til at sælge det direkte til enkelte butikker. Det er ikke godt og det skal ud af butikkerne, så det sker nu,« siger han.

Pukemasters opfinder og direktør Stine Schulz siger, at det ikke er et drukspil.

»Det er et socialt brætspil – et festspil for voksne. Det handler om at komme hinanden nærmere og om ikke at blive pukemaster (Mester i opkastning, red.),« siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Kæmpe brøler: Billeder af Kim Walls...
bt.dk
Vidne i retten: Sådan opførte Peter...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx