Af - 07/06-15 17:08; Opdateret: 07/06-15 18:49

Eksplosion i antallet af efterladte kæledyrEksplosion i antallet af efterladte kæledyr

Flere folk undgår at betale for at få deres dyr aflivet eller afsat. Antallet af forladte papkasser med levende dyr i er steget med 50 procent.

Bildstrecke im Grossformat »

Billeder af dyre-dumping fra Inges Kattehjem.

Dyrehandlerassistenten Dan Olsen møder på arbejde. Uden for den låste butiksdør står en papkasse. I papkassen sidder en kanin. Efterladt af dens ejer i håb om, at Poppi Dyrecenter på Østerbro vil tage sig af den.

50 procent flere har i 2014 efterladt deres kæledyr. Det viser tal fra Dyrenes beskyttelse og Inges Kattehjem.

Kaninen var endda en af de mere heldige. Jens Jokumsen, projektleder for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse fortæller, at dyrene efterlades over alt: I skove, ved containere, ved dyrehandlerne og dyrelægen.

Papegøje vender hjem efter fire år - har i mellemtiden lært spansk
Papegøje vender hjem efter fire år - har i mellemtiden lært spansk


- Folk er blevet mere desperate. Førhen, når man ville dumpe sit dyr, gjorde man det i nattens mulm og mørke, men i dag kommer de også, mens vi er her. Folk ræser ind på gårdspladsen ved højlys dag, sætter papkassen af og kører igen. Nogle ringer på og løber deres vej, siger Fransiska Jacobsen, kommunikationschef for Inges Kattehjem

Hun er overbevidst om, at antallet af dyr, der bliver dumpet, er steget som følge af den økonomiske krise. Folk har ikke råd til at have deres dyr eller til at skille sig af med dyret på en ordentlig måde.

Nuttede emojis skal redde truede dyr
Nuttede emojis skal redde truede dyr

- Det er heller ikke længere kun katte, der bliver efterladt foran Inges Kattehjem. Vi har også fundet kaniner og en ilder på gårdspladsen, siger Fransiska Jacobsen.

Metroxpress har foretaget en rundspørge blandt flere af landets dyrehandlere. Samtlige dyrehandlere har flere gange oplevet, at et dyr anonymt blev efterladt ved butikken.

Søde billeder: Verdens gladeste dyr skaber sjov 'selfie'-trend
Søde billeder: Verdens gladeste dyr skaber sjov 'selfie'-trend

Thorkild Madsen oplevede på ugebasis, at der stod efterladte dyr foran hans butik.

Jeg tror, at alle dyrehandlere oplever det. Jeg har engang fundet to flyttekasser med henholdsvis 17 kaniner og 40 undulater i.
Det siger Thorkild Madsen, der ikke længere sælger dyr i sin butik Dragefisken.

Coca-Cola laver nuttede dyr ud af Hitler-citater
Coca-Cola laver nuttede dyr ud af Hitler-citater

Jens Jokumsen fortæller, at Dyrenes Beskyttelse nogle gange finder papkasser med killinger, der er døde, fordi de ikke har haft foder eller vand. Men langt de fleste dumpede dyr er heldigvis i en tilstand, hvor de godt kan reddes.

- Vi er mere oplyste end nogen, og at vi så har vi den her rigtig rigtig kedelige adfærd i Danmark. Vi smider dyr ud, som om var det affald. Der skal adfærdsændring til og en forståelse for, at det er et levende væsen, man dumper i en papkasse. Man overlader det jo fuldstændig til tilfældighederne, siger Jens Jokumsen fra Dyrenes Beskyttelse.

LÆS OGSÅ: TV: Baby leger med fire meter lang pyhton – se hvad der sker

LÆS OGSÅ: Junkfood skaber tykke og aggressive hunde

LÆS OGSÅ: TV: Hér er reklamen, der giver ALLE hundeelskere en klump i halsen

LÆS OGSÅ: TV: Så unikt er båndet mellem mand og hans hund

LÆS OGSÅ: Din kat kan se ting, der er usynlige for dig

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx