Af - 22/01-17 09:29

Derfor bliver dine grøntsager dyrereDerfor bliver dine grøntsager dyrere

Iskoldt vejr i Sydeuropa sender priserne på grøntsager i vejret herhjemme.

storybild

Danske supermarkeder kan ikke få leveret grøntsager nok fra Sydeuropa, hvor høsten bliver ødelagt af kulde og oversvømmelser. (Billede: Scanpix/arkiv)

Halvtomme hylder i grøntafdelingen og stigende priser. det er den kedelige konsekvens af, at spanske og andre sydeyropæiske grøntsagslevevandører til hele det europæiske marked er hårdt ramt af isnende kulde og oversvømmelse, som ødelægger store dele af høsten. Det skriver Business.dk.

Allerede nu er der problemer med af skaffe nok broccoli, iceberg-salat og squash til de danske butikker, oplyser Coop og Dansk Supermarked Group til Business.dk

Køb dansk - og spis færre pesticidrester
Køb dansk - og spis færre pesticidrester

- I dag er der mangel på grøntsager, helt sikkert. Det er helt givet, at der potentielt i betydelig grad vil komme til at mangle varer, og det får priserne til at stige. Det vil tage til fra nu af, siger Peter Løth, indkøbsdirektør for frugt og grønt i Coop til erhvervsmediet.

Ny favorit: Kartoflen ikke længere danskernes foretrukne grøntsag
Ny favorit: Kartoflen ikke længere danskernes foretrukne grøntsag

Nogle britiske supermarkeder har meldt om fordobling af priserne på grøntsager på grund af det uventede kolde vejr i Spanien og Italien, skriver The Guardian.

Så store prisstigninger vil vi ikke få herhejmme, forsikrer Stephan Bruhn fra Dansk Supermarked Group.

Dyrk kål og ingefær i din lejlighed
Dyrk kål og ingefær i din lejlighed

- Normalt følger priserne med udbuddet. Men vi firedobler dog ikke priserne på for eksempel squash eller blomkål. Der er en maksimumpris på, hvad kunderne er villige til at betale. Vi skal være konkurrencedygtige på vores priser. Enkelte varer er måske hævet med 10 procent, siger han.


Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Chokeret familie søger hjælp: Hvem...
bt.dk
Patient døde da sygeplejerske faldt i...
bt.dk
Syv-årig dreng faldt gennem isen: Nu...
bt.dk
Sanne Salomonsens glædesudbrud har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx