Af - 18/09-15 07:34; Opdateret: 18/09-15 11:03

Færre end halvdelen synes det er i orden at sende emojis til chefenFærre end halvdelen synes det er i orden at sende emojis til chefen

I ny undersøgelse svarer kun fire ud af ti, at det er passende at bruge emojies i beskeder til chefen. Hør hvad Asger Aamund og TV 2's underholdningschef siger til at modtage emojis fra medarbejdere.

Bildstrecke im Grossformat »

Metroxpress tog på gaden for at høre danskerne, hvorfor/hvorfor ikke de sender emojis til deres chefer.

Du er i gang med at skrive en mail til din nærmeste chef.

Sætter du en emoji ind i mailen?

Svaret er nej.

I hvert fald, hvis man skal tro en ny undersøgelse, som Adobe har fået foretaget. Her svarer kun fire ud af ti, at det er i orden at sende emojis til deres nærmeste leder.

Endnu færre - kun tre ud af ti - synes det er okay at sætte emojis ind i mailen, når modtageren er en højerestående chef.

Et resultat, der skal ses i lyset af, at over halvdelen synes, det er i orden at udsmykke mailen til kollegaen med emojis.

Men hvad tænker chefen egentlig? Hvordan har de det med at modtage emojis fra medarbejderne?

Metroxpresss har spurgt erhvervslederen Asger Aamund og underholdningschefen for TV 2, Gitte Madsen. Begge er som udgangspunkt positivt stemt over for de små ikoner:

Jeg har ikke det mindste mod de små ikoner. Min personlige holdning er, at det giver et personligt touch, og at det er udtryk for personligt overskud.
Sådan siger Gitte Madsen.

QUIZ: Kan du gennemskue disse 10 emojis?
QUIZ: Kan du gennemskue disse 10 emojis?

Men hvis du er en af Gitte Madsens medarbejdere, der nu har fået blod på tanden til at sende emojis til hende, så pas stadig på.

Hun synes nemlig, det kan være irriterende, hvis de bliver brugt for meget, ligesom hun synses, det er lidt dovent, hvis du kun svarer med 'thumbs up', når man har sendt et længere spørgsmål.

Det ville aldrig tælle ned, hvis nogen brugte det forkert. Jeg tænker mere over, om der er stavefejl end om der er emojis.
Sådan siger hun.

Sejt: Sådan får du dit eget portræt i emojis
Sejt: Sådan får du dit eget portræt i emojis

YES – de fedeste emojis er på vej
YES – de fedeste emojis er på vej

Hun modtager rigtig mange emojis fra sine medarbejdere på arbejdspladsen, og hun mener, at det hænger sammen med alderen.

- Jeg kunne jo være mor til alle dem, jeg arbejder sammen med. Det er en form for ungdommelig tegnsætning. Emojis-brugen på arbejdspladsen er et udtryk for, hvor 'tight ass' en organisation, du arbejder i, siger hun.

Hun bruger også selv emojis i sine beskeder, men bruger dem kun i de lette lag. Hun kunne aldrig finde på at understrege en negativ melding med en sur smiley.

Gitte Madsen modtager oftest danse-emojies i sms'er og blinke-smilyen i mails.

Er du interesseret i at læse artikler, der blandt andet omhandler forhold på arbejdpladsen, så like MX PENGE på Facebook.

LÆS OGSÅ: Få nye unikke emojis - se hvordan her

LÆS OGSÅ: SNAPCHAT: Ny opdatering går helt emoji-amok

LÆS OGSÅ: Djævlehorn! Her er de nyeste emojis til telefonen

LÆS OGSÅ: Ud med tallene: Firma laver pinkoder med emoji's

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx