Af - 17/09-13 16:58; Opdateret: 17/09-13 17:31

Kritik af Heidi med store brysterKritik af Heidi med store bryster

Store bryster og store fadøl indgår hvert år på denne tid i reklamer for oktoberfester. Men reglerne bliver brudt mener Alkohol og Samfund. Nej, siger en festarrangør.

storybild

(Billede: Kloster)

Sidste år var det hæderkronede danske Carlsberg, der fik kritik for at gå langt over stregen i markedsføringen af sin 'Oktuborg-fest'.

Bryggerigiganten fik af Alkoholreklamenævnet hug for på plakater ophængt på Københavns Universitet at vise udfordrende Heidi-ølpiger med enorme overfyldte fadøls-krus og lave priser på øl og sprut.

LÆS OGSÅ: Pizzeria til kvinder: Vis bryster og få en gratis pizza

Dermed opfordrede Carlsberg unge til druk, vurderede måde nævnet - og organisationen Alkohol og Samfund, som anmeldte Carlsberg.

Sidstnævnte mener, at den igen i år er gal.

Mange steder i hovedstaden hænger stadig reklamer for Københavns Oktoberfest, der blev afholdt i den forgange og i forrige weekend.

LÆS OGSÅ: Fik disse bryster på statens regning – nu fortryder hun

Arrangementet blev markedsført med en ung og storbarmet blond tyroleragtig Heidi-serveringspige, som laver et såkaldt duckface – et så ihærdigt forsøg på at forme en strutmund, at læberne snarere får form som et næb.

Hun holder er par særdeles velskænkede fadøl og ser udfordrende på beskueren.

Alkohol og Samfund beskylder Københavns Oktoberfest for at 'at lokke med seksuel succes' samt for at lægge op til umådehold', som det hedder i klagen til Alkoholreklamenævnet.

Oktober-fest-arrangør Carsten Raun afviser, at reglerne er overtrådt.

»Alkohol og Samfund misforstår markedsføringen. Oktoberfesterne er snarere et karneval, hvor folk kommer festligt udklædt og har det sjovt. Jeg mener, ikke, at jeg med markedsføringen har opfordret nogen til drikke en masse.«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sensationelt: Lyngby rykker ud af...
bt.dk
Familie ryddede op på loftet: Fandt...
bt.dk
Alle frygter det værste: Nu kommer...
bt.dk
Rose fik et opkald, hun ikke skulle...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx