Af - 22/06-17 22:35

Falsk Islamisk Stat-Lego solgt til børn i flere landeFalsk Islamisk Stat-Lego solgt til børn i flere lande

Lego er ikke tilfredse.

storybild

Falsk Lego med Islamisk Stat-tema er sat til salg til forbrugere i Malaysia og Australien, der byder på hætteklædte Islamisk Stats-kriger med bomber, rifler, blodigt hoved ved fødderne og køretøjer med et IS-flag på, skriver 9news.com.au

Bag det bizarre legetøj står en ukendt kinesisk producent, og Lego understreger, at det på ingen måde har udspring fra den danske virksomhed.

Folk er rasende: Legoland forbyder voksne adgang uden ledsagelse af barn
Folk er rasende: Legoland forbyder voksne adgang uden ledsagelse af barn

Ifølge Legos pressechef i Danmark Roar Trangbæk, så tager Lego da også de ’nødvendige skridt’ for at sikre, at forbrugerne aldrig er i tvivl om, når det er et Lego-produkt, de har købt.

”Der findes mange virksomheder, der laver produkter, som er konstruktionslegetøj med klodser og så videre, og det er fair nok. Der, hvor vi synes, at det er unfair konkurrence, er, hvor man prøver at føre forbrugerne bag lyset. Og der tager vi de skridt, der er nødvendige, hvor vi gør alt for at forklare, at det ikke er Lego-produkter,” siger Roar Trangbæk.

Lego i opbremsning fyrer små 200 ansatte
Lego i opbremsning fyrer små 200 ansatte

Derfor er det også vigtigt for pressechefen at slå fast, at der her er tale om en virksomhed, som fremstiller det her, men at det ikke er Lego-produkter, og at Lego ikke som virksomhed er involveret.

- Vi vil lade andre om at vurdere, om de har kopieret vores produkter. Det er nogle produkter, som vi aldrig selv ville fremstille. Det ligger langt væk fra det, som vi som virksomhed står for,” siger Roar Trangbæk.

Lego har milliarder til gode hos kunderne
Lego har milliarder til gode hos kunderne

Bliver I ikke vrede over, at der bliver produceret et produkt, der ligner jeres med Islamisk Stat-krigere?

- Jeg synes, at produktet taler for sig selv, og det er ikke et produkt vi nogensinde vil lave,” siger pressechefen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx